Κενό ασφαλείας στα Android!

kinhta-adroit

Από το 2011 εκτιμάται ότι υπάρχει το κενό ασφαλείας που εντόπισε η εταιρία ασφάλειας FireEye, στις συσκευές  Android, το οποίο  προέρχεται από τα APIs της Qualcomm που βρίσκονται στα Android ως μέρος της υπηρεσίας συστήματος «network_manager» μέσα από το οποίο "περνάνε" και οι επιλογές tethering, με τις συσκευές να μην έχουν ούτε εμφανή στοιχεία ενημέρωσης του χρήστη ότι έχει προσβληθεί, ούτε σύστημα που να εμποδίζει τους χάκερ να δράσουν.

Τώρα η Qualcomm ανακοινώνει ότι κατάφερε να επιδιορθώσει το πρόβλημα, με το κενό να έδινε την δυνατότητα στον κάθε χάκερ να διαβάσει την sms database ενός Android smartphone και το ιστορικό κλήσεων και να προβαίνει σε αλλαγές στις ρυθμίσεις του συστήματος.

Τέλος να τονίζουμε πως ανοχύρωτες εμφανίστηκαν κυρίως οι συσκευές που έχουν εγκατεστημένο το Android Lollipop (5.0), KitKat (4.4), Jelly Bean MR2 (4.3).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …