OEE: Πρόταση πληρωμής εισφορών και φόρων με δάνεια

oee

Την διερεύνηση της δυνατότητας χορήγησης ειδικών δανείων στους ελεύθερους επαγγελματίες για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών επιβαρύνσεων, προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, μέσω του προέδρου του Κωνσταντίνου Κόλλια, ο οποίος και δήλωσε:

«Ακόμα επαχθέστερο για τους οικονομολόγους και το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών είναι το νέο σύστημα υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών επιβαρύνσεων, που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο μένουν ελάχιστα χρήματα στον φορολογούμενο, αλλά μηδενίζονται και τα όποια κέρδη προκύπτουν αναγκάζοντάς τον να βάλει και από την τσέπη του, μόνο και μόνο για να είναι συνεπής στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία...

Με ποια λογική το Δημόσιο θεωρεί πως ότι έχει τιμολογηθεί, έχει ταυτόχρονα εισπραχθεί;

Έχει η κυβέρνηση έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε να διερευνήσουν τη δυνατότητα χορήγησης ειδικών, πλέον, δανείων στους ελεύθερους επαγγελματίες για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων υποχρεώσεών τους;

Καλούμε για ακόμα μια φορά τους βουλευτές οικονομολόγους, που υπερψήφισαν τις διατάξεις, να μας εξηγήσουν τη λογική της θετικής τους ψήφου».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …