Προκαλεί τους Έλληνες ο Κατρούγκαλος: "Δεν έτρεμε η γη λόγω ασφαλιστικού"

katrougkalos9-intime

Με μία δήλωση πρόκλησης και άγνοιας για τα όσα βιώνει η Ελληνική κοινωνία, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και την θέση που έχει απέναντι στις εργατικές διαμαρτυρίες, λέγοντας: «Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν "νόμος λαιμητόμος"».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε επίσης:

«Είδαμε ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από τις οργανώσεις, είδαμε και πόσος κόσμος μαζεύτηκε. Η πραγματικότητα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό δίνει μεγαλύτερη προστασία, καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όσους έχουν μέσο εισόδημα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους από 1.000 ευρώ και κάτω.

Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε. Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 - 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν. Δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται.

Η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου και επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002.

Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις.

Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης. Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ'έξω».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …