Συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών-Απελπισία στην Κρήτη

pno==apergia

Έως και τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, θα συνεχιστεί η απεργία που έχει κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της για το ασφαλιστικό.

Η απεργία έχει προκαλέσει τα σοβαρότερα προβλήματα στην Κρήτη που σχεδόν έχει αποκλειστεί, όπως τονίζουν και σε ψήφισμά τους οι αγρότες της Ιεράπετρας.

«Από το πρωί της 6ης Μαϊου 2016 και ώρα 06:00 π.μ. είναι σε ισχύ τετραήμερη απεργία της Π.Ν.Ο. με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να θίγονται ολοκληρωτικά τα συμφέροντα των αγροτών της περιοχής της Ιεράπετρας αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Είναι γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας δέχεται ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα, τη στιγμή που το αμέσως προηγούμενο διάστημα επλήγη ξανά λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς εξαιτίας της οποίας το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας με απόφασή του έχει αιτηθεί, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ως πυρόπληκτη.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν στον αγροτικό κόσμο του τόπου μας: αιτούνται από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας και να πράξει τα δέοντα, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες παραγωγοί.

Απαιτούμε εφόσον, εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου με την Π.Ν.Ο., της οποίας τα αιτήματα κρίνονται δίκαια, και εφόσον δεν υπάρξουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η κυβέρνηση να προβεί στην εφαρμογή του νόμου 4256/14 σχετικά με το πλοίο ασφαλείας. Στην εσχάτη των περιπτώσεων απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να εφαρμόσει το νόμο, παρόλο που ακόμα και έτσι δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες μας, τη στιγμή που ο πρωτογενής κλάδος είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες παραγωγικούς κλάδους που συμβάλουν ενεργά στα δημόσια έσοδα και ελάχιστα στα δημόσια έξοδα.

Ζητάμε να καταψηφιστούν τα μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, δεδομένου ότι ο πρωτογενής τομέας είναι μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και δεν σας επιτρέπεται να τον υποβαθμίσετε και εν τέλει να εξαφανίσετε».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …