72% κούρεμα χρέους 52χρονου δανειολήπτη, πατέρα 5 παιδιών

katoikiaaaa==a

117.000 ευρώ σε συνολικά τρεις τράπεζες, όφειλε 52χρονος πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος λίγο πριν χάσει την περιουσία του, δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων, όπου προσέφυγε με την βοήθεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το δικαστήριο διέγραψε το 72% του χρέους του, μιας και απέδειξε ότι το μοναδικό μηνιαίο εισόδημα για να επιβιώσει η επταμελής οικογένεια του, είναι τα 619 ευρώ που λαμβάνει από το μισθό του.

Η υπ’ αριθμ. δικαστική απόφαση 664/ 29-1215 είναι:

  • Δέχεται την αίτηση μεταρρύθμισης.
    Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη, με τον ορισμό μηνιαίας δόσης των 50 ευρώ, για τέσσερα χρόνια, με αναδρομική ισχύ από το χρόνο υποβολής της ένδικης αιτήσεως τροποποίησης της υπαρ.92/2013
    Εξαιρεί της εκποίησης, την κύρια κατοικία.
  • Εξαιρεί της εκποίησης τη λοιπή ακίνητη αγροτική περιουσία του αιτούντος και το όχημα ιδιοκτησίας του
  • Χορηγεί «περίοδο χάριτος» τετραετία.
    Επιβάλλει στον δανειολήπτη την υποχρέωση για την διάσωση της κύριας κατοικίας, την καταβολή μηνιαίας δόσης 125 ευρώ, για 20 χρόνια σε 240 ισόποσες μηνιαίες.
  • Κουρεύει  το χρέος των 117.441,67  ευρώ κατά 72%, δηλαδή του αφαιρεί 85.042 ευρώ.
  • Αυτό σημαίνει ότι ο οφειλέτης θα καταβάλλει μόλις 32.400 ευρώ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …