Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο:"Η ελπίδα του λαού ξαναγεννήθηκε"(VIDEO)(ΝΕΟ)

ypourgiko-sumboulio-kubernisi-tsipra

Ενημέρωση Ενημέρωση 15.02

«Εκτός από την ελπίδα του ελληνικού λαού που χθες αναγεννήθηκε, υπάρχει και η ελπίδα της διαπλοκής, που χθες πέθανε οριστικά. Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε σωστά τη παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση, σημείωσε και ζήτησε «όλοι μας, να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το καθεστώς της επιτροπείας. Και ταυτόχρονα να στρέψουμε την προσοχή μας στην καθημερινότητα των πολιτών, απελευθερωμένοι πλέον από την καθημερινή και εντατική διαπραγμάτευση.»

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

"Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική. Και είναι σημαντική διότι μετά από έξι χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω της έξι χρόνια σκοτάδι. Και βλέπει επιτέλους στο φως της ανάπτυξης".

Αρχική Ενημέρωση 13.09

Αυτή την ώρα συνεδριάζει σε πανηγυρικό κλίμα λόγω των αποτελεσμάτων που χαρακτηρίζονται θετικά από την κυβέρνηση, το  υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, το τελικό αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας, για το οποίο θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση των μελών του.

Σε γενικές γραμμές ο πρωθυπουργός ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς και μάλιστα επισκέφθηκε εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο παρέθεσε όλες τις εξελίξεις, με τους δύο άντρες όσο ήταν παρούσες οι κάμερες, να έχουν ευχάριστη διάθεση και να έχει ανοίξει ένας κύκλος αναλύσεων και εκτιμήσεων, για το τι εννοούσε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι  «υπάρχει ανοιχτό  το ενδεχόμενο να φορέσει γραβάτα, μετά τις 24 Μαΐου».

Μην ξεχνάμε ότι αυτό το είχε υποσχεθεί πως θα το πράξει, όταν καταργηθούν τα μνημόνια…

Πάντως στον διάλογο παρουσία των δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας:

"Ουσιαστικά κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι αποτυπώνεται, στην απόφαση αυτή, ο οδικός χάρτης, η αναγκαία ελάφρυνση του χρέους, που είναι ένα μήνυμα θετικό τόσο ως προς τις αγορές και τους επενδυτές όσο και προς την ελληνική κοινωνία. Τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα τα μεσαία και αδύναμα στρώματα, που σήκωσαν μεγάλο βάρος όλο αυτό το διάστημα και πιστεύω ότι δικαιούνται μία καλή είδηση."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …