Οι διορισμοί κατεβάζουν ξανά σε κινητοποιήσεις τους Δασκάλους

daskaloi-apergia

Συγκέντρωση - κινητοποίηση στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής, 13 Μαΐου, έξω από το υπουργείο, προανήγγειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, κηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας (11:30 - 14:00 για το πρωινό ωράριο και 14:00 έως τη λήξη του απογευματινού), για την διευκόλυνση των μελών της να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Βασικά αιτήματα η απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, η απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία και η πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, όπως εξηγεί στην σχετική ανακοίνωσή της:

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο ενός απολύτως αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού έχει ήδη χτυπήσει την Ειδική Αγωγή με το ρόλο που δίνει στους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης, έχει ήδη δρομολογήσει την εξαφάνιση της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που την έχουν ανάγκη και μέσα στις ημέρες των διακοπών του Πάσχα προχώρησε σε κινήσεις λουκέτου για χιλιάδες τμήματα νηπιαγωγείων, έμμεσης κατάργησης της σημερινής μορφής του δημοτικού σχολείου (κλασσικού, ολοήμερου, ΕΑΕΠ) και αλλαγής του προγράμματος των σχολείων με μοναδικό γνώμονα την, με κάθε μέσο, εξοικονόμηση κονδυλίων. Φυσικά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί του κυρίου Φίλη ήταν μια απάτη».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …