Δείτε γιατί μας αγάπησε ξαφνικά η Γερμανία...Τράπεζα της θα δίνει δάνεια στους Έλληνες!

ProCredit Bank

Δάνεια ύψους 20.000.000 ευρώ σε καινοτόμες εταιρείες στην Ελλάδα κατά τα επόμενα δύο έτη, θα χορηγήσει η Γερμανική τράπεζα "ProCredit Bank", από τα τρία καταστήματά της στην Θεσσαλονίκη, παρέχοντας την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τις Ελληνικές τράπεζες να φυτοζωούν και την Γερμανική να αναλαμβάνει δράση....

Πρωτοφανές; ΟΧΙ...Πληρώνονται γραμμάτια, που λέει και ο λαός...

Ποια είναι η τράπεζα;

  • Η έδρα της τράπεζας και η μητρική εταιρεία ProCredit Bank Holding είναι στη Φρανκφούρτη. Διαθέτει περίπου 17 τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αν και ο όμιλος έχει παρουσία και στη Νότια Αμερική. Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου έφθαναν σε ύψος 6 δισ. ευρώ. Ο συνολικός όγκος των δανείων ήταν 4,1 δισ. ευρώ έναντι 3,9 δισ. ευρώ καταθέσεων πελατών και 604 εκ. ευρώ ιδίων κεφαλαίων.
  • Ενδιαφέρον έχει σύμφωνα με το Mononews.gr ότι η επέκταση στην Ελλάδα δεν έγινε μέσω της μητρικής από τη Γερμανία, αλλά της μέσω της θυγατρικής, της ProCredit Bank Bulgariaμ στη Βουλγαρία.
  • Ελέγχεται από KfW, Doen, και Παγκόσμια Τράπεζα Η ProCredit Holding AG & Co. KGaA είναι «σύμπραξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων», με βασικούς μετόχους τους στρατηγικούς επενδυτές IPC (γερμανική συμβουλευτική εταιρεία) και ProCredit Staff Invest (επενδυτικό όχημα των μελών του προσωπικού της ProCredit), το ολλανδικό ίδρυμα DOEN, τη γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW και την IFC (του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας).

Τι κάνει η Procredit Bank;

  • Η τράπεζα ProCredit είναι αναπτυξιακή τράπεζα.
  • Παρέχει δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες που επιθυμούν την αποταμίευση.
  • Η τράπεζα δεν προσφέρει προϊόντα καταναλωτικής πίστης.
  • Τα καταστήματά της στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Τα δάνειά της δίνονται:

  • σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όπου το ελάχιστο ύψος πίστωσης είναι 10.000 ευρώ.
  • σε μικρές επιχειρήσεις με πίστωση από 50.000 ευρώ και
  • σε μεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες δίνεται πίστωση από 250.000 ευρώ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …