Προσλήψεις 544 επικουρικών ιατρών

giatroi-eopyy
Ενέκρινε την πρόσληψη συνολικά 544 επικουρικών γιατρών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας  το υπουργείο Υγείας,με μία σειρά προκηρύξεων για τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, που ήδη τρέχουν.
Όρος
Οι γιατροί που δεν θα αποδεχθούν την τοποθέτησή τους σε θέσεις για τις οποίες έχουν δηλώσει προτίμηση χάνουν τη σειρά προτεραιότητάς τους και εγγράφονται στο τέλος του καταλόγου σε περίπτωση που υποβάλλουν σχετική αίτηση.
Προθεσμία
Μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 οι γιατροί που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον τηρούμενο μέχρι σήμερα ηλεκτρονικό κατάλογο του υπουργείου και επιθυμούν να τοποθετηθούν σε νοσοκομείο ή ΠΕΔΥ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε μια υγειονομική περιφέρεια.
Στον κατάλογο οι γιατροί εγγράφονται έπειτα από αίτησή τους και μπορούν να παραμείνουν σε αυτόν για μια πενταετία, μετά την πάροδο της οποίας διαγράφονται αυτοδικαίως.
Δικαίωμα εγγραφής στον κατάλογο έχουν όσοι:
α) Είναι έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κράτουςμέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή σύζυγοι ελλήνων υπηκόων ή υπηκόων κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπήκοοι τρίτων χωρών με δελτίο παραμονής επί μακράν διαμένονιος ή κάτοχοι μπλε κάρτας της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή κάτοχοι δελτίου παραμονής δεύτερης γενιάς ή κάτοχοι δελτίου παραμονής ομογενούς.
Β) Εχουν άδεια ή βεβαίωση άδειας άσκησης ιατρικού ή οδοντιατρικού επαγγέλματος στη χώρα μας.
γ) Είναι κάτοχοι άδειας χρήσης τίτλου ιατρικής ειδικότητας στη χώρα μας και κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής τους στον ηλεκτρονικό κατάλογο δεν έχει παρέλθει δεκαετία από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας.
δ) Δεν κατέχουν καμία άλλη έμμισθη θέση στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της χώρας.
ε) Δεν έχουν παραιτηθεί από θέση γιατρού ΕΣΥ ή δεν έχουν αποποιηθεί διορισμό σε θέση γιατρού ΕΣΥ.
Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την τοποθέτησή τους σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις:
α) σε δύο υγειονομικές περιφέρειες της προτίμησής τους
β) σε μια υγειονομική περιφέρεια και την κεντρική
Η προτίμηση δηλώνεται με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, η οποία υποβάλλεται μαζί με την αίτηση εγγραφής στον κατάλογο. Με την ίδια υπεύθυνη δήλωση παρέχεται η ευχέρεια στους ενδιαφερομένους που θα δηλώσουν την προτίμησή τους για υγειονομικές περιφέρειες που περιλαμβάνουν περισσοτέρους του ενός νομούς να δηλώσουν επιπλέον προτίμηση για συγκεκριμένους νομούς αλλά όχι για περισσότερους από δύο. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται προκειμένου να συνδυαστεί η ανάγκη άμεσης κάλυψης των θέσεων με τις κοινωνικές, οικογενειακές ή οικονομικές ανάγκες των ενδιαφερομένων.
Δεν γίνονται δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την αίτηση εγγραφής.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν την προτίμησή τους πριν από την παρέλευση ενός έτους από την ημερομηνία υποβολής της αρχικής υπεύθυνης δήλωσής τους.
Οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο γιατροί διαγράφονται λόγω συμπλήρωσης πενταετούς παραμονής σε αυτόν ή λόγω τοποθέτησής τους σε θέση επικουρικού γιατρού ή λόγω διορισμού σε έμμισθη θέση του στενού ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οσοι γιατροί καταλάβουν, μετά την εγγραφή τους στον κατάλογο, θέση στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση διαγραφής.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Google: Προχωρά σε απολύσεις 28 εργαζομένων–Ζητούσαν να ακυρωθεί σύμβαση με το Ισραήλ

Σε απολύσεις 28 εργαζομένων προχώρησε η Google, καθώς αυτοί συμμετείχαν σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την …