Στάση εργασίας σήμερα στο "ΕΣΥ"

nosileytria

Για υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, για στέγνωμα των  Ταμείων των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και για μη έγκαιρη προμήθεια υλικών και φαρμάκων, σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει, κατηγορεί σε ανακοίνωσή της την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, που για σήμερα, έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, με την συμμετοχή των εργαζομένων στο ΕΣΥ, στην Πρόνοια και στο ΕΚΑΒ.

Επιπλέον στα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ συγκαταλέγονται τα:

  • επαρκή στελέχωση,
  • χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας,
  • επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου
  • ανανέωση των πεντάμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Με αυτή την κινητοποίηση θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, οι οποίοι στην Ελλάδα θα τιμήσουν τόσο τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, όσο και το φιλότιμο που διαθέτουν και χάρη σε αυτή παραμένουν ακόμα ανοιχτά τα δημόσια νοσοκομεία!

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …