3 Μεταπτυχιακές Υποτροφίες

ipotrofies3_original_0

Να χορηγήσει μέχρι τρεις (3) υποτροφίες αρχικής χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών, με δυνατότητα επέκτασης σε περίπτωση επέκτασης του Φυσικού ή του Οικονομικού Αντικειμένου του έργου, και έναρξη τον Ιούλιο 2016, προτίθεται ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών για την υλοποίηση του έργου «ΙΒΜ», που χρηματοδοτείται από την ΙΒΜ (Ερευνητικό Κέντρο Ζυρίχης) με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Θεόδωρο Αντωνακόπουλο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, του Πανεπιστημίου Πατρών.
Oι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν βασικές γνώσεις σε μερικά από τα παρακάτω αντικείμενα:
- Γλώσσες προγραμματισμού (C, Java, Python)
- Αρχιτεκτονική υπολογιστικών συστημάτων
- Mικροεπεξεργαστές.
- Λειτουργικά συστήματα (κυρίως Linux)
- Γλώσσα σχεδίασης υλικού (VHDL)
- Ανάπτυξη συστημάτων τεχνολογίας FPGA. και απαραιτήτως καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το Εργαστήριο Θεωρητικής Ηλεκτροτεχνίας και Παραγωγής Β'΄του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. στο τηλέφωνο 2610-996489

Το ερευνητικό πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη αλγορίθμων κατανεμημένου υπολογισμού και ανάλυσης δεδομένων υψηλού όγκου, καθώς και την υλοποίηση τους σε συστοιχία υπολογιστικών συστημάτων και σε ειδικές διατάξεις υλικού τεχνολογίας FPGA ως CPU directly attached accelerators και λειτουργίες NVM μνημών. Προτάσεις υποβάλλονται από υποψηφίους που είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών (εγγεγραμμένοι σε ΜΔΕ).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …