Μονοψήφιοι οι ρυθμοί ανάπτυξης για την αγορά των smartphones

kinhta-adroit

1,5 δις συσκευές “έξυπνων” κινητών, τα γνωστά smartphones, θα διατεθούν στη διεθνή αγορά το 2016, με τον αριθμό ανάπτυξης να υπολογίζεται αυξημένος μόλις κατά 7% σε σχέση με πριν ένα χρόνο, όπως αναλύσει ο ΣΕΠΕ.

"Αν και δύσκολα θα χάσει το ρόλο της “ατμομηχανής” των συσκευών, ο τομέας των smartphones, σύμφωνα με ανάλυση της Gartner, αποχαιρετά τα διψήφια ποσοστά ανάπτυξης του πολύ κοντινού παρελθόντος (σ.σ. η αγορά διευρύνθηκε το 2015 κατά 14,4% έναντι του 2014).

Τόσο η αναμενόμενη επίδοση για το τρέχον έτος, όσο και ο πήχης των εκτιμήσεων για το 2020, που τοποθετεί την αγορά στα 1,9 δις τεμάχια, συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι τα smartphones αφήνουν πίσω τους τα “φρενήρη” ποσοστά ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι η αγορά κατέγραψε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης το 2010, όταν οι πωλήσεις ενισχύθηκαν ποσοστιαία κατά 73% σε ετήσια βάση.

Η επιβράδυνση της αγοράς και τα εμφανή σημάδια κόπωσης, προφανώς, συνδέονται με το γεγονός ότι η παγκόσμια διείσδυση των smartphones αγγίζει, πλέον, το 90% στις θεωρούμενες ως “ώριμες” αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης, της Ιαπωνίας και τμήματος της Ασίας - Ειρηνικού. Επιπλέον, όπως διαπιστώνει η Gartner, σε αυτές τις αγορές οι χρήστες αντικαθιστούν, πλέον, το smartphone τους με ρυθμό σαφώς βραδύτερο των τελευταίων ετών."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …