«Eπισφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας του Ομίλου ΔΕΗ!»

ergatiko-atixima

Την αγανάκτησή της για το τραγικό πρόσφατο συμβάν με το θάνατο εργαζόμενου εκφράζει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, παραθέτοντας μία σειρά από αμέλειες που στοιχίζουν την ζωή σε ανθρώπους επειδή κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια και αναλώνονται μόνο σε συλλυπητήρια μηνύματα.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τονίζει:

«Οχήματα 20ετίας, υποτυπώδης εξοπλισμός, ελλιπή εφόδια, ανύπαρκτα υλικά. Η εικόνα πασίγνωστη και δυστυχώς έφθασε να αποτελεί τον κανόνα.

Από την άλλη μεριά της ζυγαριάς, ο ζήλος και η επαγγελματική ευσυνειδησία των εργαζομένων που «πατούν» στα κόκκινα όρια και τις επισφαλείς συνθήκες που δημιουργούνται στους χώρους εργασίας του Ομίλου ΔΕΗ, επειδή κάποιοι επιμένουν να αδιαφορούν.

Αποτέλεσμα; Δυστυχώς και αυτή τη φορά ένα ακόμα τραγικό θανατηφόρο με θύμα έμπειρο τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος εβρισκόμενος  πάνω στο ανυψωτικό καλάθι υπηρεσιακού οχήματος, κατά τη διάρκεια ανύψωσης, βρέθηκε στο κενό μετά από  αποκόλληση που προκλήθηκε στο καλάθι ( πιθανή αιτία αστοχία υλικού), ενώ ο έτερος συνάδελφος βρέθηκε, για αρκετά λεπτά,  κρεμασμένος από το ίδιο καλάθι και ευτυχώς σώθηκε χάρη στα αντανακλαστικά και το νεαρό της ηλικίας του.

Η Διοίκηση που γνωρίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, εξακολουθεί ΜΟΝΟ να παρακολουθεί, αφού είναι ανήμπορη να αντιδράσει στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δημιουργεί η Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα  να ανανεώνει το εισιτήριο στο θάνατο που έφθασε δυστυχώς να καραδοκεί σε κάθε βήμα των εργαζομένων».

Oι προτάσεις της ομοσπονδίας είναι οι ακόλουθες:

  • Καταδικάζει και καταγγέλλει την απαράδεκτα προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης, που εξακολουθεί να μπλοκάρει διαδικασίες (προσλήψεις προσωπικού και αγορά εξοπλισμού) που μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ η Διοίκηση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να χώνει το κεφάλι της στο χώμα, περιμένοντας να περάσει η μπόρα, για να επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά, όταν θα ξεσπάσει η επόμενη.
  • Παρακολουθεί το συμβάν μέσα από τη διενέργεια ελέγχου που έχει ξεκινήσει και θα επανέλθει στο θέμα.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, βάζοντας πάντα την ζωή των εργαζόμενων πάνω από κάθε έναν και κάθε τι, εκφράζει την αγανάκτησή της για το τραγικό συμβάν και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον του εκλιπόντος.

Οι Διοικήσεις θα πρέπει επιτέλους να παύσουν να νομίζουν πως εξιλεώνονται με συλλυπητήρια μηνύματα, όπου μάλιστα υπόσχονται ότι θα παράσχουν στην οικογένεια του θύματος «κάθε δυνατή στήριξη».

Αντί να δίνουν υποσχέσεις στις οικογένειες των εκλιπόντων, καλό θα ήταν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παράσχουν κάθε δυνατή στήριξη στους εργαζόμενους Σήμερα, Τώρα, όσο είναι εν ζωή».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων κατά ξενοδόχων: Έχετε άρνηση της πραγματικότητας

Ο ΠΟΞ προτείνει δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης με συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς …