Ο σφοδρότερος καύσωνας των τελευταίων ετών…έρχεται!(ΦΩΤΟ)

kausonas17_830506733

Ως έναν εκ των σφοδρότερων καυσώνων των τελευταίων ετών χαρακτηρίζει η ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού Ελλάδος Greek-Weather.Org, το ισχυρό κύμα καύσωνα που θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες και ιδιαίτερα το διάστημα 15-20 Ιουνίου με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Τα τελευταία χρόνια, τα καλοκαίρια που είχαμε ήταν αρκετά ήπια με όχι και τόσους πολλούς καύσωνες και με αρκετές βροχές. Ωστόσο μετά από αρκετά χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2007, είχαμε να βιώσουμε Ιούνιο μήνα, τόσο ισχυρό κύμα ζέστης στη χώρα μας.

Το Greek-Weather.Org προειδοποιεί μέσω των παγκόσμιων μοντέλων πρόγνωσης καιρού, για θερμοκρασίες ακόμα και 45-46 βαθμών Κελσίου σε ορισμένες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας μας. Μάλιστα το ισχυρό κύμα καύσωνα θα κορυφωθεί τη Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουνίου, με τη θερμοκρασία στη Θράκη να αγγίζει τους 39-40oC, στη Μακεδονία τους 40-42oC, στην Ήπειρο τους 38-39oC, στη Θεσσαλία τοπικά και τους 45-46oC, στη Στερεά Ελλάδα τους 40-42oC, στη Πελοπόννησο τους 40-42οC, στη Κρήτη τους 38-39oC, στο Ιόνιο τους 36-38oC και στο ανατολικό Αιγαίο τους 36-37oC.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Δείτε 2 χάρτες του μοντέλου Gfs Ελλάδος

Πάντως τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 20 Ιουνίου με ισχυρές καταιγίδες, αλλά προς τα τέλη του μήνα, ένα νέο κύμα καύσωνα φαίνεται να μας επισκέπτεται με εξίσου υψηλές θερμοκρασίες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …