Ζήτησαν τα ένσημά τους και…απολύονται!

apolyshh

Μόνο πρωτοφανές πια δεν μπορεί να θεωρεί το γεγονός που καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, για απόλυση μελών της, επειδή «τόλμησαν» να ζητήσουν την καταβολή των ενσήμων τους, δηλαδή διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στην ασφάλιση.

Η ΠΟΘΑ, στην ανακοίνωσή της που ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει και καταγγέλλει:

«Η ΠΟΘΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απολυμένους εργαζόμενους επειδή διεκδίκησαν την ασφάλισή τους ως μισθωτοί καθώς και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων συνάδελφο Αναστάσιο Μπότσιο, εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της ΣΤΑΖΟΕ.

Θεωρούμε πως η  απόλυση των συναδέλφων από την πλευρά της επιχείρησης, που στεγάζεται στο Cine Κεραμεικός (passport Κεραμεικός), πλήττει ευθέως την ουσία του συνδικαλισμού. Με τις ενέργειες αυτές  στέλνεται ένα τρομοκρατικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους που θέλουν να διεκδικήσουν και να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στόχος των εργοδοτών είναι να χτυπήσουν και να διαλύσουν τις σχέσεις εργασίας. Θέλουν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση απολύοντας μάλιστα προκλητικά εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου.

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για να ανατρέψουμε την απροκάλυπτα προκλητική στάση των εργοδοτών. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να επιβάλλει τη νομιμότητα στο όλο και διογκούμενο κύμα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …