Πανστρατιά για την ανάπτυξη κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας

tsipras.w_lpanstratia-gia-tin-anaptuksi-kirukse-o-aleksis

Πανστρατιά για την ανάπτυξη κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση», στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι  «όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται σε ένα στρατηγικό στόχο: Στην προώθηση της Δίκαιης Ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «δίκαιη Ανάπτυξη, είναι ένα όραμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις» για να προσθέσει ότι είναι «χαοτικές οι διαφορές μας με όσους κατέστρεψαν τη χώρα».

Υποστήριξε ότι για τους προηγούμενους «πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας είναι τα συντρίμμια που άφησαν: συρρικνωμένοι μισθοί και συντάξεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ασφυκτική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα».

Σε αντίστιξη, όπως είπε, για την κυβέρνησή του «ανάπτυξη σημαίνει:

  • εκ νέου ένταξη της οικονομίας μας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας,
  • δημιουργία οικονομίας με παραγωγική εξειδίκευση,
  • επούλωση τραυμάτων του κοινωνικού κράτους,
  • ευρύ φάσμα παραγωγικών δραστηριοτήτων, συνεργατικά σχήματα κοινωνικής οικονομίας, επιχειρηματικότητα που προσανατολίζεται στην παραγωγή βιώσιμων και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Το υπερταμείο θα είναι επωφελές

Κάνοντας λόγο για  «κάποιους μύθους σχετικά με την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας», ο πρωθυπουργός είπε ότι η δημιουργία του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, δίνει τη δυνατότητα της ορθολογικής και επωφελούς για το Δημόσιο συμφέρον, εκμετάλλευσης της κρατικής περιουσίας και τονώνει την επενδυτική δραστηριότητα. Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των επιμέρους συνιστωσών του νέου ταμείου συνίσταται σε τρεις πυλώνες:

  • Πρώτον, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων παραχωρείται το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, σε τίμημα επωφελές για το ελληνικό δημόσιο, με όρους που διασφαλίζουν τόσο την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων όσο και τη δημιουργία καινούριων θέσεων εργασίας.
  • Δεύτερον, πώληση μειοψηφικών μετοχικών μεριδίων με σκοπό τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών με στόχο μεταφορά τεχνογνωσίας και εισροή ρευστότητας.
  • Τρίτον, αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων, όπως τα τουριστικά ακίνητα και οι μαρίνες μέσω συμβάσεων παραχώρησης για υλοποίηση επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τουρισμό και ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό το «δεξιό σχέδιο» περιλαμβάνει τη μείωση του κόστους εργασίας, σε αντίθεση με την αριστερή προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης, που έχει ως μοχλούς το κοινωνικό όφελος, τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και εν γένει του δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων που θα κάνουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική. Υπογράμμισε δε με έμφαση τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους μικροί και μεγάλοι επενδυτές, όπως το ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το πακέτο Γιούνκερ. Ήδη όπως είπε, έχουν ξεμπλοκάρει μεγάλα έργα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης απηύθυναν χαιρετισμό οι συναρμόδιοι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης και Χρήστος Σπίρτζης όπως και η Ολγα Γεροβασίλη, ενώ παρόντες ήταν παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και βουλευτές.

ΝΔ: Θράσος να μιλά για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός των λουκέτων

Για θράσος και υποσχέσεις που δεν μπορεί να υλοποιήσει κατηγορεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο τη «Δίκαιη Ανάπτυξη» στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πολύ θράσος να να μιλάει για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός που εξαιτίας του χάθηκαν 21 δις ευρώ από το Α.Ε.Π. της χώρας ή 5.000 ευρώ από κάθε νοικοκυριό τη διετία 2015 - 2016. Ο πρωθυπουργός των ψεμάτων, των λουκέτων και της φοροεπιδρομής, που εκείνος επέλεξε. Ο πρωθυπουργός που πάγωσε τα έργα και που στέγνωσε από ρευστότητα την αγορά, τολμά να μιλάει για ανάπτυξη. Προκαλεί όλους τους Έλληνες».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΝΔ για την ομιλία Τσίπρα έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός που παριστάνει τον οπαδό του Μαδούρο, σήμερα φόρεσε το κοστούμι του διαχειριστή.

Έχει πολύ θράσος να μιλάει για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός που εξαιτίας του χάθηκαν 21 δις ευρώ από το Α.Ε.Π. της χώρας ή 5.000 ευρώ από κάθε νοικοκυριό τη διετία 2015 - 2016.

Ο πρωθυπουργός των ψεμάτων, των λουκέτων και της φοροεπιδρομής, που εκείνος επέλεξε.

Ο πρωθυπουργός που πάγωσε τα έργα και που στέγνωσε από ρευστότητα την αγορά, τολμά να μιλάει για ανάπτυξη. Προκαλεί όλους τους Έλληνες!

Οι συμπολίτες μας ξέρουν πια ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί.

Τσίπρας και Δικαιοσύνη δεν πάνε μαζί.

Όσο παραμένει η Κυβέρνηση Τσίπρα, η “πίτα” του Α.Ε.Π. μικραίνει, ενώ τα κομμάτια που αναλογούν στον καθένα και λιγότερα γίνονται και μοιράζονται άδικα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες. Αδιαφορούν για τις φιέστες και τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα.

Ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από μεταρρυθμίσεις, περιορισμό των κρατικών δαπανών, μείωση των φορολογικών συντελεστών, προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Όσα αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει.

Το μόνο καινούργιο από τον κ. Τσίπρα είναι ότι, ενώ ειρωνεύτηκε πρόσφατα στη Βουλή τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το στόχο που έθεσε για τη μείωση της ανεργίας, σήμερα έσπευσε να τον υιοθετήσει πλήρως, στα λόγια.

Αυτό τουλάχιστον προσπάθησε να το αντιγράψει σωστά».

Πηγή: thetoc.gr


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …