ΔΑΚΕ για τα ναυπηγεία Ελευσίνας: Καταστροφική η απόφαση της ΓΓΔΕ

NAYPHGEIAELEYSIN
Με μία σκληρή και αναλυτική της ανακοίνωση, μετά την ΓΣΕΕ και η ΔΑΚΕ - Ιδ. Τομέα, χαρακτηρίζει απόλυτα "καταστροφική την απόφαση της Γ.Γ. Εσόδων για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ζητώντας  την άμεση ανάκλησή της, για την προστασία των εργαζομένων.
"Η καταχρηστική απόφαση της Γ.Γ. Εσόδων να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας διαμορφώνει ένα ακόμη αδιέξοδο για την επιχείρηση, τους 600 εργαζόμενούς της και τις οικογένειές τους.
Η “εχθρική” αυτή ενέργεια, κατά παράβαση του άρθρου 32 του ν. 4361/16, υπονομεύει ευθέως την υλοποίηση του προγράμματος ναυπήγησης δύο πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού βυθίζοντας παράλληλα σε συνθήκες νέας απληρωσιάς το πολύπαθο εργατικό δυναμικό των Ναυπηγείων.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. εκφράζει τη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη της στους συναδέλφους-εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας απαιτώντας την άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και η παραγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης.
Σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί εδώ και τώρα στις απαραίτητες ενέργειες. Είναι αδιανόητο οι κρατικές υπηρεσίες να πράττουν ως “εισπρακτικές εταιρείες” αγνοώντας την παραγωγική προοπτική της Ελλάδας, την επιβίωση των συμπολιτών μας αλλά και ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας όπως τα εξοπλιστικά προγράμματα για την αμυντική θωράκιση της Πατρίδας μας.
Την ώρα που η εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει “κοιτίδα” ανάπτυξης, εξωστρέφειας και οικονομικής μεγέθυνσης, τα τρία μεγάλα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Νεώριο Σύρου βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ναυπηγικής πολιτικής ώστε με αιχμή του δόρατος την επινοητικότατα, την εφευρετικότητα και την τεχνογνωσία του ανθρώπινου κεφαλαίου τους να πρωταγωνιστούσαν στον καταμερισμό του κλάδου σε παγκόσμια κλίμακα."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …