Δήλωση προέδρου ΓΣΕΕ για τα εργασιακά- Τετ α τετ με Κατρούγκαλο και Κοινωνικούς Εταίρους

 gsee-katroygkalos

Νεότερη Ενημέρωση 14.21

Ανοιχτός υπό όρους υπέρ των εργαζομένων όμως στην δημιουργία κοινού μετώπου με την κυβέρνηση, ενόψει του ανοίγματος της συζήτησης για τα εργασιακά, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, δηλώνοντας:

"Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο υπεγράφη το 3ο μνημόνιο και επανήλθε στο τραπέζι το ζήτημα των εργασιακών, με τις ομαδικές απολύσεις, το δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες, τη μη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων.

Σήμερα μαζί με τον Υπουργό συζητήσαμε τρόπους για να χαράξουμε μια εθνική γραμμή, η οποία θα επιβεβαιώνει και πάλι όσα είχαμε συνομολογήσει το 2014 εργαζόμενοι, εργοδότες και κυβέρνηση, στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη.

Εκτιμώ, ότι μπορεί να υπάρξει μία τέτοια γραμμή, αρκεί να γίνει κατανοητό ότι είναι αδιανόητο στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της τεράστιας ύφεσης δε μπορεί να υπάρχει απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, δε μπορεί να υπάρχει ανταπεργία, δε μπορεί να μην υπάρχει προστασία της συλλογικής δράσης και κυρίως πρέπει να υπάρχει ένα σαφές και κινούμενο στα ευρωπαϊκά πλαίσια, πλαίσιο διαπραγματεύσεων εθνικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας."

Πάντως να υπάρξει τις επόμενες μέρες τριμερής κοινωνική συμφωνία, στο πλαίσιο της σύμβασης της Γενεύης, συμφώνησαν ο Υπουργός Εργασίας και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά και τις σκληρές απαιτήσεις των πιστωτών, αρκεί να ισχύσει η  δέσμευση ότι δεν θα πειραχθούν ο 13ος και 14ος μισθός.
«Η συμφωνία αυτή θα ζητήσουμε να στηριχθεί πολιτικά και από όλα τα κόμματα και θα αποτελέσει ανάχωμα στις σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις των δανειστών», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αρχική Ενημέρωση 10.37

H διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου στα εργασιακά, είναι ο στόχος της συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους κοινωνικούς εταίρους στις 11 σήμερα το πρωί, ώστε να προετοιμαστούν στην ελπίδα ενός παράλληλου δρόμου, ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε βαρύ όμως κλίμα, μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, για ριζική ανατροπή στον κατώτατο μισθό, στις αμοιβές των εργαζομένων, στις συμβάσεις εργασίας, στις απολύσεις και στις απεργίες, που ζητά η τρόικα, με τον κ.Κατρούγκαλο να απαντά απλώς ότι "τα νέα επώδυνα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί, αποτελούν εσωτερικά υπομνήματα και όχι αιτήματα προς την Αθήνα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …