Άνοιξαν θέσεις προσωπικού στο στράτευμα

stratos

Προσλήψεις για να καλύψει κενά σε χαμηλόβαθμο προσωπικό πρόκειται να κάνει άμεσα ο Στρατός Ξηράς, μετά από απόφαση της κυβέρνησης.  Ο κύβος ερίφθη και η προκήρυξη αυτή τη στιγμή συντάσσεται, με προοπτική το αμέσως προσεχές διάστημα να ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές του Onalert.gr, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εγκρίνει τηνπρόσληψη 600 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στον Στρατό Ξηράς.
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν: 

  • 160 άτομα στο Πεζικό
  • 50 άτομα στα Τεθωρακισμένα
  • 60 άτομα στο Πυροβολικό
  • 15 άτομα στο Μηχανικό
  • 15 άτομα στις Διαβιβάσεις
  • 300 άτομα στις Ειδικές Δυνάμεις

Η απόφαση είναι όλοι να προσληφθούν σε μάχιμα καθήκοντα «ειδικότητες μαχητή» σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού (Έβρο) της ΑΣΔΕΝ (νησιά Αιγαίου) και της Ι ΜΠ (Μακεδονία).

Ήδη το ΥΠΟΙΚ διέθεσε τα επιπρόσθετα κονδύλια για το μισθολογικό τους κόστος και έχουν αρχίσει οι άμεσες ενέργειες για την προκήρυξη και πρόσληψή τους. Εκτιμάται ότι μέσα στο 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Βήματα επαναπροσέγγισης για να πέσουν οι τόνοι

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με αφορμή το …