Απαιτείται λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

kleinei-i-sumfwnia-gia-ta-kokkina-daneia.w_hr

Στις προτεραιότητες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τους προσεχείς μήνες, είναι να διευκολύνει και να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του ΤΧΣ που έληξε το 2015. Άλλες προτεραιότητες του Ταμείου, είναι να προτείνει βελτιώσεις στις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, να παρακολουθεί την υλοποίηση και συμμόρφωση των τραπεζών με τις συμφωνίες πλαισίου συνεργασίας, να επιβλέπει τις συναλλαγές και τις κυριότερες εταιρικές πράξεις και τέλος να ενισχύσει τις υποδομές του Ταμείου.

Στο μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το Ταμείο θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας αντίστοιχα, προσθέτει ο κ. Μιχελής.

Ο Γιώργος Μιχελής, επισημαίνει επίσης ότι το ΤΧΣ εγκαίρως και επιτυχώς εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις που προβλέπονταν στο Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους εταίρους της. Οι δεσμεύσεις αυτές περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, την τροποποίηση του νόμου του Ταμείου προκειμένου να αντικατοπτρίζει το νέο ρόλο του, το σχέδιο δράσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αξιολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών των συστημικών τραπεζών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνεται το ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2023

Πληρωμή για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Σεπτεμβρίου 2023. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …