Το τέλος των "προνομίων" των συνδικαλιστών ζητούν οι δανειστές

apergia-1418794987

Την κατεδάφιση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 ζητούν οι δανειστές εν όψει της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο, επικεντρώνοντας στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και σε μια σειρά δικαιωμάτων που προβλέπονται για τα συνδικαλιστικά στελέχη, αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.

Η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της, τώρα φαίνεται να συμπαρατάσσεται με όλους όσοι ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι παρωχημένος και χρειάζεται τροποποιήσεις, ωστόσο δεν υιοθετεί ανοιχτά τις θέσεις των δανειστών, και μιλά για «βελτιώσεις» του νομοθετικού πλαισίου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, δηλαδή της βελτίωσης, κινείται και η κοινή θέση στην οποία κατέληξαν εργοδοτικές και εργατικές οργανώσεις στην πρόσφατη συμφωνία των πέντε σημείων. Βέβαια το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως εννοεί η κάθε πλευρά τη λέξη "βελτίωση"...

Ωστόσο, έντονη είναι η ανησυχία που καταγράφεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και κυρίως σε συνδικαλιστικά στελέχη, καθώς εκτιμάται ότι οι αλλαγές στον νόμο θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις στο χώρο των εργαζομένων και θα δημιουργήσουν αντίρροπες τάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν διατελέσει και συνδικαλιστές στο παρελθόν δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν αλλαγές που θα καταργήσουν τα "ιερά και τα όσια" του συνδικαλιστικού κινήματος.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …