Δεκτό το αίτημα του ιατρικού απορρήτου στο taxis!

taxisnet

"Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου προέβη στην απαραίτητη διερεύνηση και επικαιροποίηση του συστήματος «Taxis», με τρόπο ώστε από τις 14 Ιουλίου 2016 οι πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση των παθήσεων να μην εμφανίζονται πλέον κατά την αναζήτηση της αναπηρίας, παρά μόνο στην περίπτωση που απαιτείται πρόσθετη ενημέρωση της βάσης δεδομένων με την ένδειξη ότι μία αναπηρία ποσοστού 80% και άνω είναι κινητική."

Αυτό απαντά Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στα αιτήματα τα οποία έκανε δεκτά, από το  Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας και τη ΜΚΟ «Synthesis», που επί μήνες έθεταν ζήτημα "παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την υγεία των φορολογούμενων πολιτών, μέσω της διασύνδεσης του ηλεκτρονικού αρχείου ιατρικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με το σύστημα Taxis".

Μάλιστα μετά την συνάντηση των δύο φορέων με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, το υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαίωσε πως "Στο ηλεκτρονικό αρχείο με στοιχεία αναπηριών έχουν πρόσβαση μόνον ειδικά εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι και πως δεδομένου του ευαίσθητου χαρακτήρα της βάσης, οποιαδήποτε κίνηση και αναζήτηση στοιχείων γίνεται μέσω του μοναδικού κωδικού του κάθε υπαλλήλου και επομένως παρακολουθείται και καταγράφεται".

Η εξέλιξη της υπόθεσης ικανοποίησε το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας  που σε ανακοίνωσή του μιλά για "άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στην κατεύθυνση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων όχι μόνο των οροθετικών ατόμων, αλλά χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν λάβει πιστοποίηση από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …