2.850 ακόμα απολύσεις πολυεθνικής

ΑΠΟΛΥΣΗ

Άλλες 2.850 θέσεις εργασίας αναμένεται να καταργήσει τους επόμενους μήνες, φέρνοντας το σύνολο των προγραμματισμένων απολύσεων σε 4.700, ή 4% του εργατικού της δυναμικού παγκόσμια, η εταιρεία Microsoft.

Τον Μάιο, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα καταργούσε 1.850 θέσεις στον τομέα smartphone, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Φιλανδία.

Η Microsoft αγόρασε την φινλανδική εταιρεία κατασκευής κινητών Nokia το 2014, σε μια ατυχή προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις εταιρείες που ηγούνται στον κλάδο κινητών, Apple και Samsung Electronics.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή δύο μήνες προτού υπογραφεί η συμφωνία, έχει εστιαστεί στην αναδιοργάνωση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις 30 Ιουνίου που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της, η Microsoft έχει 114.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης παγκόσμια, από τους οποίους 107.912 εργάζονται στις ΗΠΑ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …