Εξωφρενικές οι μειώσεις σε 20.000 επικουρικές...

syntajiod

Εντεκα κλάδους και 312.000 συνταξιούχους «ακουμπά» το πρώτο κύμα επανυπολογισμού των επικουρικών συντάξεων που πληρώνονται σήμερα. Από αυτούς εκτιμάται ότι περίπου 20.000 μπαίνουν στο φάσμα των περικοπών και χάνουν 10% μεσοσταθμικά (9,45%) από το καταβαλλόμενο ποσό.

Σε ακραίες περιπτώσεις, όπως αναφέρει το "Εθνος", η μείωση φτάνει στο 20%. Πρόκειται για συνταξιούχους, των οποίων η παλαιά επικουρική έχει σημαντική διαφορά από τη νέα και ταυτόχρονα πέφτουν πάνω από το όριο προστασίας των 1.300 ευρώ μεικτά (κύριες και επικουρικές συντάξεις), με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται «προσωπική διαφορά».

Οι μεγάλες μειώσεις αναμένονται στο δεύτερο κύμα του επανυπολογισμού που θα έρθει με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου για περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …