Δεν ανησυχεί λέει το ΥΠΟΙΚ για τον κόφτη....Εμείς πάλι ανησυχούμε εντόνως....

koftistora

Εμείς ανησυχούμε και σας ενημερώνουμε σχετικά, αλλά από την άλλη το υπουργείο Οικονομικών όχι και αυτό μας δημιουργεί μεγαλύτερο τρόμο, για το ζήτημα της ενεργοποίησης του "κόφτη"!!!

Θα σας παραθέσουμε πάντως αυτούσια την ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πτωτική πορεία των εσόδων και την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του «κόφτη» και θα βγάλετε μόνοι σας απόφαση για το ποιος τελικά έχει δίκιο....Εμείς ή το Υπουργείο....

"Η υπoεκτέλεση κατά τον μήνα Ιούλιο προκύπτει μόνο σε σύγκριση με τον στόχο του Προϋπολογισμού που συντάχθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια του έτους, οι μηνιαίοι στόχοι αναπροσαρμόζονται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη κάθε διαθέσιμη πληροφορία, όπως οι εισπράξεις των προηγούμενων μηνών, οι εποχικές διακυμάνσεις, οι παρατάσεις, κ.λπ.

Βάσει λοιπόν του αναθεωρημένου στόχου, οι ταμειακές εισπράξεις για τον Ιούλιο, όχι μόνο δεν υπολείπονται του στόχου, αλλά αντίθετα υπάρχει υπέρβαση 105 εκ. ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία, ούτε φυσικά και τίθεται θέμα ενεργοποίησης του κόφτη.

Άλλωστε, στο σύνολο του 7μήνου παρατηρείται υπέρβαση του στόχου των εσόδων του τακτικού Προϋπολογισμού κατά 621εκ. ευρώ προ επιστροφών φόρων και κατά 261εκ. ευρώ μετά τις επιστροφές.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο αξίζει να επισημανθεί, αφού οι επιστροφές φόρων έχουν υπερβεί το στόχο:

- για τον Ιούλιο κατά 180 εκατ. ευρώ (86% πάνω από το στόχο) και
- για το σύνολο του 7μήνου κατά 360 εκατ. ευρώ (24% πάνω από το στόχο).

Αυτή η επιτάχυνση των επιστροφών φόρων είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, που παρότι  μειώνει τα καθαρά έσοδα, προσφέρει πολύτιμες ανάσες ρευστότητας στην πραγματική οικονομία."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Διευρύνθηκε η ψαλίδα επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων τον Αύγουστο

Τα επιτόκια καταθέσεων αυξήθηκαν μόλις κατά 0,04% ενώ αυτά των χορηγήσεων αυξήθηκαν κατά 0,12% Αυξήθηκαν …