Για Ρόδο το 1ο λουκέτο-Μπράβοι απαγόρευσαν σε εφοριακούς τον...έλεγχο

VIP-bouncer

Υποψηφιότητα για ένα από τα πρώτα λουκέτα, με διάρκεια μάλιστα πέραν των 48 ωρών, έβαλε μεγάλο κλαμπ στη Ρόδο μετά από επίσκεψη κλιμακίου ελεγκτών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αποτελούμενο από υπαλλήλους από άλλη Δ.Ο.Υ- όχι της Ρόδου- επισκέφθηκε μεγάλο κλαμπ της Ρόδου για έλεγχο.

Φτάνοντας στην πόρτα του καταστήματος, οι εφοριακοί συνάντησαν άρνηση εισόδου. «Εδώ που ήρθατε δεν θα ελέγξετε», είπαν οι «φουσκωτοί» της εισόδου για να απαντήσουν οι ελεγκτές ότι έχουν δικαίωμα εισόδου από το νόμο και εξηγώντας τις ποινές με τις οποίες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες στη βάση των ισχυουσών διατάξεων νόμου.

Η απάντηση όπως περιγράφεται από αρμόδιες πηγές ήταν «φύγετε μην έχουμε κι άλλα». Οι ελεγκτές αποχώρησαν, έκαναν την έκθεσή τους και τώρα στη βάση των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον Γιώργο Πιτσιλή προετοιμάζεται η επιβολή λουκέτου διάρκειας μεγαλύτερης των 48 ωρών, όπως προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση άρνησης ελέγχου.

Το πρόβλημα, κατά το euro2day.gr, είναι ότι εξαιτίας των διατάξεων νόμου, οι ιδιοκτήτες του κλαμπ έχουν τη δυνατότητα υποβολήςαντιρρήσεων εντός 20ημέρου, επομένως το λουκέτο θα επιβληθεί μετά τον δεκαπενταύγουστο.

Από τη ΓΓΔΕ όμως διαμηνύουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και προετοιμάζονται για κύμα λουκέτων σε όσους αρνούνται τον έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση διαπίστωσης κατόπιν ελέγχου ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους ανεξαρτήτως πλήθους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, το 48ωρο λουκέτο χωρίς εξηγήσεις και αντιρρήσεις επιβάλλεται άμεσα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …