Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και η ΔΕΗ;

dehhh

Στον πτωχευτικό κώδικα κάνοντας χρήση του άρθρου 99 θα ενταχθεί και η ΔΕΗ τον επόμενο Οκτώβριο, παραδίδοντας η πολιτεία την ηλεκτροδότησης στα ιδιωτικά συμφέροντα, μέχρι να πετύχει το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΗ στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Κανελλόπουλος, τονίζοντας ότι αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά ως προς τα χρέη που έχει φορτωθεί η ΔΕΗ , τότε το μέλλον της είναι προδιαγεγραμμένο από την πολιτεία!

«Ποιο ευθύνονται που η ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς 880.000.000 ευρώ έφτασε σήμερα στα 3 δις ευρώ;

Ποιοι έχουν προαποφασίσει αν τη δώσουν για ένα κομμάτι ψωμί σε ιδιώτες με αντίτιμο μόλις στα 1 έως 2 δις ευρώ;

Γιατί η πολιτεία δεν δίνει απαντήσεις;», αναρωτήθηκε στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου και στην εκπομπή της "Καφές και Εφημερίδα " στο Ράδιο Γάμμα, ο κ.Κανελλόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στα μνημόνια, συντονίστηκε ένα καλά προμελετημένο σχέδιο, για την ΔΕΗ. Την εκθέτουν σήμερα στους καταναλωτές της με την ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση τους.

Δημιουργούν αγανάκτηση αποφασίζοντας την Πέμπτη νέες αυξήσεις στα τιμολόγια για να καλύψουν την ζημία που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα φωτοβολταικά, καλώντας τους μη έχοντες να καλύψουν τη χασούρα.

Έτσι έκαναν με τον ΟΣΕ, τον εξαθλίωσαν και τον ξεπούλησαν, έτσι ετοιμάζονται και με την Γιούρομπανκ να πράξουν, που την κοστολόγησαν στα 450.000.000 ευρώ, όταν τα δάνεια που έχει δώσει και οι καταθέσεις της είναι δισεκατομμυρίων ευρώ, έτσι πράττουν τώρα και με την ΔΕΗ, την οποία οδηγούν τον Οκτώβριο στον Πτωχευτικό κώδικα. Και όσο και αν σας ξαφνιάζει αν δεν αλλάξει δραστικά η πολιτική με τις ανεξόφλητες οφειλές η υπαγωγή της στο άρθρο 99, δεν θα αποφευχθεί».

Παράλληλα να τονίσουμε ότι σήμερα στην ΔΕΗ απασχολούνται 18.500 εργαζόμενοι, με 2.500 από αυτούς να έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν άμεσα, όταν την δεκαετία του ’90 ήσαν διπλάσιοι.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …