300.000 νέες θέσεις εργασίας

ergasEURES---Your-Job-in-Europe-efarmogi-sto-iPhone-gia-anazitisi-douleias-stin-evropi-1-315x236

Η ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου θα επιφέρει τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κάνοντας ειδική μνεία στην ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «η ενεργοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, η αποσαφήνιση του νέου παραγωγικού υποδείγματος και της νέας παραγωγικής ταυτότητας της χώρας, καθώς και η θεσμοθέτηση των νέων χρηματοδοτικών αναπτυξιακών εργαλείων αναμένεται να δώσουν ισχυρή ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, για την κυβέρνηση οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική προστασία είναι έννοιες αλληλένδετες. «Σήμερα συντελείται αθόρυβα ένας βαθύς μετασχηματισμός για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο, καθώς τα αιτήματα ατόμων ή ομάδων δεν αγνοούνται, αλλά αξιοποιούνται ως ερεθίσματα ή ως αφορμές για να θεσμοθετηθούν καθολικές λύσεις» έσπευσε να προσθέσει.

Στόχος, συνέχισε, είναι «από μια κοινωνία του “μέσου”, του “ρουσφετιού” και της πελατειακής πολιτικής, να γίνουμε μια κοινωνία δικαιωμάτων, ευθυνών και υποχρεώσεων ως τη βάση του νέου κοινωνικού συμβολαίου που πρέπει να συγκροτήσουμε».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …