Σύσταση υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων απαιτούν οι δανειστές

tsipras-apaitiseis

«Kίτρινη κάρτα» βγάζουν οι δανειστές προς τον κυβέρνηση, όσον αφορά στις καθυστερήσεις στην εφαρμογή όλων όσα συμφωνήθηκαν, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «RealNews».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι δανειστές απαιτούν άμεσα από την Αθήνα: σύσταση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και ένταξη σε αυτό όλων των ΔΕΚΟ, προκήρυξη των διαγωνισμών για την πώληση του 17% της ΔΕΗ και την είσοδο ιδιωτών στον ΑΔΜΗΕ, ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο στρατιωτικών, δικαστικών, καθηγητών ΑΕΙ και γιατρών του ΕΣΥ, και τέλος οριστικοποίηση των αλλαγών σε συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο.

Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες -λίγο πριν από την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης- στέλνουν «σκληρό μήνυμα», όσον αφορά στο χρέος και στο πλεόνασμα: «Δεν συζητάμε», λένε και καθιστούν σαφές ότι ακόμη και η επόμενη κυβέρνηση (σ.σ.: όποια και να είναι αυτή), που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές (σ.σ.: φυσιολογικά το 2019), θα έχει την υποχρέωση επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5%, όσα δηλαδή συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές, ενώ η «λίστα» των παρεμβάσεων στο ελληνικό δημόσιο χρέος δεν πρόκειται να αλλάξει. Και το μήνυμα αυτό, έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος, που θα συνοδευτεί από μια επίσκεψη – εξπρές του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.

real-fotia

real-fotia2


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …