Αυτή είναι η Ατομική Σύμβαση Μπεχράκη (ΕΔΩ)

LIPASMASYMBAS

Μερικά από τα πιο προκλητικά και τριτοκοσμικά όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται όσον αφορά το νέο εργασιακό καθεστώς το οποίο κλήθηκα να αποδεχτούν οι 370 εργαζόμενοι των ΕΛΦΕ είναι τα παρακάτω, όπως την αποκάλυψε το neapolisnews.gr:

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

      ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Στην Καβάλα σήμερα …………………… μεταξύ:

α) Της εταιρείας με την επωνυμία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ που εδρεύει στο Π.Φάληρο, οδός Πεντέλης, αρ.34Α με ΑΦΜ ………………………………………………………………………… καλούμενης εφ εξής η «Εταιρεία» και

β) Του ……………………………………………………………….. καλούμενο εφ εξής ο «Μισθωτός»

και αφού έλαβαν υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 648 επομ.του Α.Κ. που αφορούν στη σύμβαση εργασίας και τις διατάξεις του Π.Δ. 156/1994 καθώς και τις λοιπές διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας,

συμφωνήθηκαν και έγιναν αμοιβαίως αποδεκτά τα εξής:

Η Εταιρεία προσλαμβάνει το Μισθωτό με τους παρακάτω ειδικότερους όρους και συμφωνίες:

1.Αντικείμενο της συμβάσης

β) ….. η Εταιρία μπορεί να τον απασχολεί και σ’ άλλη παρεμφερή ή και διαφορετική εργασία από εκείνη στην οποία θα τοποθετηθεί ή μελλοντικά θα ενταχθεί

…...

  1. Αποδοχές του Μισθωτού

α) Οι συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές του Μισθωτού, θα ανέρχονται στο ποσό των χίλιων εκατό σαράντα οκτώ ευρώ και είκοσι τριών λεπτών (1,148,23).

… η Εταιρία διατηρεί ρητή επιφύλαξη να την καταργεί μονομερώς , να την μεταβάλει ή και να την τροποποιεί οποτεδήποτε.

……

Στ) Επίσης συμφωνείται ρητώς και ο Μισθωτός αναγνωρίζει ότι στην παραπάνω αμοιβή και ιδιαίτερα στην διαφορά μεταξύ της αμοιβής που θα του καταβάλλεται κάθε φορά (όπως αυτή έχει συμφωνηθεί ανωτέρω και όπως θα διαμορφωθεί μετα την παροχή αυξήσεων) και των νόμιμων κατωτάτων αποδοχών που ισχύουν εκάστοτε, περιέχεται και συμψηφίζει κάθε απαίτηση του Μισθωτού από οποιαδήποτε αίτια όπως ενδεικτικώς:

  • Οποιασδήποτε μορφής ή φύσης επιδόματα (όπως οικογενειακό, γαμου, ανθυγιεινό, ειδικών συνθηκών, προϋπηρεσίας ,πολυτελείας υπηρεσίας στον εργοδότη θέσεως κ.τ.λ) ακόμα και αυτών που ενδέχεται να θεσπιστούν στο μέλλον.
  • Αποζημιώσεις ή προσαυξήσεις λόγων υκτερινής εργασίας ή εργασίας τις Κυριακές ή εξαιρετέες προσαυξήσεις δώρων από τις αίτιες αυτές.
  • Αποζημιώσεις ή αμοιβές για εκτός έδρας απασχόληση ή διανυκτέρευση ,υπερεργασία ή αμοιβή για υπερωρίες.
  • Απαιτήσεις ή αξιώσεις για αποζημίωση από οποιαδήποτε αιτία ή για χρηματική ικανοποίηση λόγω βλάβης.

……………..

ζ) Ο Μισθωτός δε θα δικαιούται αύξησης των ανωτέρω συμφωνουμένων συνολικών συμβατικών αποδοχών του σε περίπτωση αύξησης των ανωτέρω πάσης φύσεως νομικών αποδοχών

……

…… Σε περίπτωση που ο Μισθωτός δεν απασχοληθεί σε πλήρες ημερήσιο ή εβδομαδιαίο ωράριο , οι συμφωνημένες αποδοχές θα περικόπτονται ανάλογα.

……..

4.Τόποςπαροχήςεργασίας

β) Η Εταιρία έχει το δικαίωμα να μεταθέτει ή να μετακινεί μονομερώς το Μισθωτό πρόσκαιρα.

γ) Σε περίπτωση που ο Μισθωτός κατ’ εντολή της Εταιρίας μεταβεί εκτός έδρας για εργασία της Εταιρίας η Εταιρία θα του καταβάλει βάσει αποδείξεων τα ναύλα και σε περίπτωση εκτός έδρας διανυκτέρευσης  η Εταιρία θα του καταβάλει βάσει αποδείξεων τη δαπάνη διαμονής (ξενοδοχείου)

………..

5.Χρόνοςπαροχήςεργασίας

α) Το ωράριο εργασίας καθορίζεται μονομερώς από την εταιρία και ισχύει για όλες τις εργάσιμες ημέρες που ορίζει ο νομός.

………..

β) Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί κατά τις ανάγκες της και κατά την κρίση της το ωράριο εργασίας και συγκεκριμένα:

1) να ορίζει και να μεταβάλει την ώρα έναρξης της εργασίας.

2) να εφαρμόζει συνεχές ωράριο εργασίας ή ωράριο με διακοπή.

3) να αυξάνει το ωράριο καθημερινής εργασίας μέχρι το ανώτατο όριο που ορίζει ο νόμος χωρίς η επιπλέον εργασία να μπορεί να θεωρηθεί πρόσθετη.

………..

γ) Η τυχόν απασχόληση του μισθωτού για περιορισμένο ωράριο ή η εφαρμογή οποτεδήποτε και για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μειωμένου ημερήσιου ή εβδομαδιαίου ωραρίου απασχόλησης για κατηγορία μισθωτών τμήματος ή τμημάτων δεν αποτελεί σιωπηρή τροποποίηση των όρων της συμβάσεως αυτής και δε δημιουργεί δικαίωμα για το Μισθωτό ούτε να διατηρηθεί γι’ αυτόν το περιορισμένο ωράριο ούτε να υπαχθεί στο μειωμένο ωράριο ούτε αν έχει υπαχθεί σαυτό να αξιώσει τη διατήρηση του μέτρου γιατί η εταιρία επιφυλάσσεται να επαναφέρει οποτεδήποτε μονομερώς τις ώρες εργασίας στα ανώτατα όρια του ωραρίου χωρίς η επαναφορά αυτή πρόσκαιρη ή και οριστική να την υποχρεώνει στην πληρωμή προσθετής αμοιβής ή αποζημίωσης ή να αποτελεί βλαπτική μεταβολή της συμβάσης εργασίας του μισθωτού η οποία έχει πάντοτε την υποχρέωση να προσφέρει εργασία εξαντλώντας τα νομιμά χρονικά όρια.

………

8.Εκπαίδευση- Επιμόρφωση του Μισθωτού

Η συμμετοχή του μισθωτού με τη συγκατάθεση του στο εσωτερικό η στο εξωτερικό σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επαγγελματικές σχολές, σχολές ξένων γλωσσών , επαγγελματικά συμβούλια, εκθέσεις προϊόντων κτλ, που αποβλέπουν ιδιαίτερα και στο δικό του συμφέρον για επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση δεν δικαιολογείουτε συνιστά πρόσθετη εργασία ,ούτε υπέρβαση των χρονικών ορίων εργασίας του και δεν δημιουργεί υποχρέωση στην εταιρία για την πληρωμή αμοιβής ή οποιασδήποτε αποζημίωσης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …