100 δόσεις...Βελτιωμένη ρύθμιση ζητά η ΕΣΕΕ

doseis100_411646893

"Το θέμα επανεργοποίησης της παλαιάς ή μία εφαρμογή νέας ρύθμισης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία, οφείλει να το ανοίξει ο υπουργός Εργασίας στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων του Σεπτεμβρίου με τους δανειστές. Δεν αρκεί όμως να δημιουργούνται προσδοκίες μόνο με εξαγγελίες, αλλά με την επεξεργασία και υποβολή ισοδύναμων μέτρων που πρακτικά επιβεβαιώνονται. Η Κυβέρνηση έχει καθήκον να πείσει το κουαρτέτο να δεχτεί την πρόταση που έχουμε επανειλημμένως υποβάλλει για το δικαίωμα της «αποποίησης» του οφειλόμενου ασφαλιστικού χρόνου από ληξιπρόθεσμες οφειλές και να αποδεχθεί το διαχρονικό αίτημά μας, όπως άλλωστε οικονομετρικά το έχουμε τεκμηριώσει. Παράλληλα θα πρέπει να δοθούν ελκυστικά κίνητρα για τους συνεπείς εργοδότες, όπως συζητείται να δοθεί ασυλία στους καταδότες".

Αυτό τονίζει ο πρόδερος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος θέτει επίσημα θέμα στο υπουργείο Οικονομικών, για το "δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας στις 100 δόσεις", με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο ελιγμό που θα λειτουργήσει προς όφελος των δημόσιων ταμείων και της επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τον εμπορικό κόσμο, συμπληρώνοντας:

"Η ΕΣΕΕ από το 2012 έχει προτείνει ένα μόνιμο τρόπο διευθέτησης με την κεφαλαιοποίηση και «πάγωμα» των οφειλών στον ΟΑΕΕ, που θα περιλαμβάνει όλες τις οφειλές σε ενιαίο κεφάλαιο, καθώς επίσης τις κάθε είδους προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις και ακολούθως με την δυνατότητα μετατροπής και αντίστοιχα αποποίησης του οφειλόμενου ασφαλιστικού χρόνου.

Η ΕΣΕΕ θα παρακολουθεί κάθε πρωτοβουλία, προς τη κατεύθυνση στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ θα συνεχίσει να επιμένει σε βελτιωτικές αλλαγές και κινήσεις ανακούφισης, βάσει των προτάσεών της. Το "waiver" των ασφαλιστικών οφειλών, δεν είναι μία ακόμα ρύθμιση, αλλά η ενδεδειγμένη λύση στη "μαύρη τρύπα" του ασφαλιστικού μας συστήματος, ενώ το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας στις 100 δόσεις είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει προς όφελος των δημόσιων ταμείων και της επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …