15515 και σας απαντά η...ΕΦΟΡΙΑ

THLEFONOphone-ringing-thumb-large

Τη λειτουργία του πενταψήφιου αριθμού 15515, για όσους πολίτες θέλουν να ξεχάσουν τα γκισέ και να κάνουν αποκλειστικά τηλεφωνικά τις συναλλαγές τους με την Εφορία, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της διαφθοράς θεωρείται η κατάργηση της φυσικής παρουσίας των φορολογουμένων στην Εφορία και η μετατροπή των συναλλαγών αποκλειστικά σε ηλεκτρονική.

Η στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου έχει γίνει με νέους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ.  Τα στελέχη και το προσωπικό της υπηρεσίας έχουν περάσει από ταχύρρυθμα σεμινάρια τριών εβδομάδων ώστε να αποκτήσουν εμπειρία στα φορολογικά θέματα που είναι σύνθετα και πολύπλοκα λόγω της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου ο «σούπερ αριθμός» δέχθηκε περίπου ένα εκατομμύριο κλήσεις. Μετά από αυτή την αναπάντεχη και απρόσμενη προσέλευση η Γενική Γραμματεία Εσόδων αποφάσισε για την καλύτερη και πληρέστερη επικοινωνία των πολιτών με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, παράλληλα προς τον πενταψήφιο αριθμό κλήσεων 15515, να θέσει σε λειτουργία και τον δεκαψήφιο αριθμό κλήσεων 213 1621.000.

Τονίζεται ότι ο αριθμός εξυπηρετεί και κατοίκους του εξωτερικού.

Ήδη λογιστές και φορολογούμενοι έχουν ονομάσει τον πενταψήφιο «σούπερ αριθμό της Εφορίας». Το 15515 ήδη έκανε πρεμιέρα εξυπηρετώντας φορολογουμένους και λογιστές στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων και των δηλώσεων Ε9.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 24.4.2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες …