3% το «Χαράτσι» για μίσθωση ακινήτων μέσω Ίντερνετ

akinhtainternet

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο θα επιβάλλεται τέλος 3% σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω γνωστών ιστοσελίδων όπως το Airbnb.

Στόχος είναι να μπει τέλος στα «σκιώδη» ενοίκια που εισπράττουν κάθε χρόνο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του Airbnb και άλλων ιστοσελίδων που προσελκύουν εκατομμύρια μισθωτές. Η σκέψη για το φόρο ήρθε μετά και τις καταγγελίες του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων ότι, ενώ έχουμε νέο ρεκόρ επισκεπτών, χάνονται κάθε χρόνο περίπου 270 εκατ. ευρώ από τις «γκρίζες» μισθώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα της Κυριακής, το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού μητρώου στο οποίο όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν με αυτόν τον τρόπο τα ακίνητά τους θα κληθούν να τα δηλώσουν.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …