Τέλος στις εργολαβίες στους δημόσιους οργανισμούς(VIDEO)

kathariothtanoskomeivn

Με ατομικές συμβάσεις θα προσλαμβάνονται στο εξής οι εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης για να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα εκμετάλλευσης απο εργολάβους. Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες για νέο «πάρτι» που έχει στηθεί με τις προμήθειες στα αναλώσιμα καθαριότητας των νοσοκομείων.

Όσοι εργάζονται στους τομείς καθαριότητας φύλαξης και σίτισης στο χώρο της υγείας, απεγκλωβίζονται από το σύστημα εκμετάλλευσης των εργολαβικών εταιρειών.

Κι ενώ η ετήσια εξοικονόμηση μόνο στα νοσοκομεία θα φτάσει στα 90 εκατ., εκείνοι που λυμαίνονται τις μονάδες Υγείας επιχειρούν κατασπατάληση ειδών καθαρισμού ανεβάζοντας το κόστος, προκειμένου να φανεί ασύμφορη η υπογραφή συμβάσεων απευθείας με τις καθαρίστριες. Αυτό καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος η οποία προτίθεται να καταθέσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, σήμερα με το νέο καθεστώς υπάρχει εσκεμμένη κατασπατάληση υλικών καθαριότητας, ώστε να φανεί στο τέλος του έτους ότι είναι ασύμφορη η απευθείας πρόσληψη.

Ατομικές συμβάσεις και για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης φορέων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η σχετική διάταξη που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή δείχνει την πόρτα εξόδου στους εργολάβους, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα παρουσιασθούν φαινόμενα εταιρείες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους, όπως με τις καθαρίστριες στις Οδικές συγκοινωνίες.

Πρόστιμα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ έχουν υποβληθεί την τελευταία διετία σε εταιρείες καθαρισμού για μαύρη εργασία και μη καταβολή δεδουλευμένων σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας ενώ οι έλεγχοι εντείνονται.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …