Το τρελό της Ελλάδας: Οι τιμές ανεβαίνουν και ο πληθωρισμός πέφτει!

souper-market-750-800x465

Σε συνθήκες αποπληθωρισμού στο -1%, κινήθηκε και τον Ιούλιο η ελληνική οικονομία, με βάση τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, όταν όμως το παράλογο εστιάζεται στις αυξήσεις που καταγράφονται στις τιμές των προιόντων και οι οποίες κυμαίνονται από 1,5% έως και 13,2%.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν σε νωπά λαχανικά (+13,2%), έλαια και λίπη (+9,6%), καφέ, κακάο και τσάι (+7,2%), ζάχαρη, σοκολάτες και παγωτά (+5,1%), ψωμί και δημητριακά (+2%), μοσχάρι (+2,4%) και λοιπά τρόφιμα (+6,7%).
Επίσης την ανιούσα πήραν διάφορες υπηρεσίες, όπως αεροπορικά εισιτήρια (+12,5%), νοσοκομεία (+6,7%), φαρμακευτικά προϊόντα (+5,6%), οδικές μεταφορές (+4,7%), στερεά καύσιμα (+4,2%), εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία και κυλικεία (+ 3,4%), είδη οικιακής χρήσης (+ 6,9%) και τηλεφωνικές υπηρεσίες (0,8%).
Αν εξαιρέσουμε αυτά, μεγάλες μειώσεις τιμών σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκαν κυρίως στον κλάδο ένδυσης και υπόδησης, της τάξεως του 25,1%, λόγω των γενικών θερινών εκπτώσεων.
Επιπλέον, λόγω των εκπτώσεων καταγράφεται και μείωση 2,1% στην οµάδα «∆ιαρκή αγαθά».
Συνεχίζεται επίσης η πτώση (κατά 10,1% σε σχέση με πέρυσι) στα υγρά καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης) λόγω της κατρακύλας των διεθνών τιμών.
Πτώση 0,1% καταγράφουν οι τιμές και στην κατηγορία «Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια», λόγω κάμψης κυρίως των τιµών στα ξενοδοχεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά από την μείωση του εσωτερικού τουρισμού. Ωστόσο η µείωση αυτή αντισταθµίστηκε από τις αυξήσεις στα εστιατόρια-ζαχαροπλαστεία- καφενεία-κυλικεία.


(Πηγή: newmoney.gr)

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …