9.300 οι διορισμοί στο Δημόσιο-Πόσοι έχουν γίνει μέχρι τώρα

dimosio1_506681062_0

Με βήμα σημειωτόν προχωρούν οι διορισμοί στο δημόσιο λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται μέχρι τις ατομικές πράξεις διορισμού (εγκριτική υπουργική απόφαση για τον αριθμό των θέσεων, δημοσίευση στο ΦΕΚ της προκήρυξης του ΑΣΕΠ και των διοριστέων,ατομικές πράξεις διορισμού κλπ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newpost, μέχρι σήμερα εκδόθηκαν αποφάσεις κατανομής σε οργανικές θέσεις του δημοσίου για επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ (1500 από το διαγωνισμό του 1998) και διορισμών λόγω αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων. Ωστόσο από το Σεπτέμβριο το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σκοπεύει να βάλει μπρος τις μηχανές του ώστε να εκδοθούν προκητύξεις από το ΑΣΕΠ και να καλυφθούν έως το τέλος του χρόνου οι εναπομείναντες τουλάχιστον 5.000 διορισμοί σε διάφορους φορείς του δημοσίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αρμόδιων Υπουργείων και μετά από έγκριση της τριμελούς επιτροπής αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το ΑΣΕΠ και να κληθούν οι υποψήφιοι να υποβάλουν αιτήσεις εντός του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου για τουλάχιστον 4 προκηρύξεις. Η πρώτη θα αφορά την πρόσληψη 28 μονίμων τεχνικών στην Τράπεζα της Ελλάδος, 49 ελεγκτών στο υπουργείο Οικονομικών, 60 πτυχιούχων Πληροφορικής (Π.Ε-Τ.Ε) σε διάφορους φορείς του Δημοσίου και 730 εφοριακών στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι τελευταίοι (ανάμεσά τους και 30 πτυχιούχοι Πληροφορικής θα προσληφθούν μέσω γραπτού διαγωνισμού που θα διεξαγάγει το ΑΣΕΠ).

Επίσης για το Φθινόπωρο και έως το τέλος του χρόνου προγραμματίζεται η πρόσληψη 450 υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ (300 ΕΥΔΑΠ και 150 ΕΥΑΘ), 996 οδηγών και τεχνικών στις αστικές συγκοινωνίες και 750 μονίμων δικαστικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων (δικαστικοί επιμελητές, πληροφορικής,γραμματείς κλπ) για να στελεχώσουν δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα, 300 σε ασφαλιστικά ταμεία και 1.000 νοσηλευτές/τριες, παραιατρικό προσωπικό, γιατροί κλπ σε νοσοκομεία του ΕΣΥ (ήδη αναμένονται από το ΑΣΕΠ η έκδοση των αποτελεσμάτων για άλλους 1.000 των οποίων εγκρίθηκε η διορισμός μετά από σχετική προκήρυξη).

Ωστόσο τα αιτήματα αφορούν και άλλους κλάδους του δημοσίου και απομένει να κριθεί από Σεπτέμβριο για πόσους από αυτούς θα γίνουν από την κυβέρνηση οι απαραίτητες εγκρίσεις διορισμών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …