Απολύσεις, μεταθέσεις και απλήρωτοι στα πτηνοτροφεία «Ζούρα»-Πέμπτη η τριμερής

zouras-ergaz-pano

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας, η τριμερής συνάντηση για την εξέταση των προβλημάτων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», μετά από σχετικό αίτημα του σωματείου του προσωπικού, που βρίσκεται σε εγρήγορση, καταγγέλλοντας καθυστερήσεις μισθοδοσίας, απολύσεις και περίεργες μεταθέσεις συνδικαλιστών.

Στην ανακοίνωσή τους μιλούν για:

  • "Καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων που έχουν φτάσει τους έξι μήνες.
  • Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων ανεξάρτητα από την επωνυμία κάτω από την οποία θα λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις, με δεδομένο ότι ο «Ζούρας» έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα συνεργασία με το «Νιτσιάκο» και άλλους βιομηχάνους του κλάδου.
  • Ακύρωση των απολύσεων εργαζομένων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος του παραρτήματος του σωματείου στον Έβρο.
  • Λήψη και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Η εργοδοσία, με έγγραφό της προς το επιχειρησιακό σωματείο, κάλεσε πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να παρουσιαστούν για εργασία στο παράρτημα της εταιρείας στην Κρήτη και άλλους δυο στη βορειοκεντρική Εύβοια. Το σωματείο απάντησε με εξώδικο και επίσχεση εργασίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …