Η απόλυτη εξαθλίωση: Εργαζόμενοι χωρίς νερό και φαγητό!

saoudiki-ergates-pakistanoi

Μέχρι πρότινος η Σαουδική Αραβία ήταν η χώρα που κατέφευγαν πολλοί άνθρωποι από την Ευρώπη και την Ασία για να βρουν δουλειά. Η κάθετη πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα 7.700 Ινδοί και 8.000 πακιστανοί εργάτες να βρίσκονται τώρα πεινασμένοι και χωρίς βίζα σε στρατόπεδα. Αναλυτικότερα:

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, πλούσιο σε πετρέλαιο, προσέφερε άνετη ζωή στους κατοίκους του και ήταν ο τόπος στον οποίο αναζητούσαν εργασία άνθρωποι από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Όμως, η «ελεύθερη πτώση» στην τιμή του «μαύρου χρυσού», επέφερε ραγδαία κάμψη στον κατασκευαστικό τομέα και ανεργία για τους χιλιάδες ξένους εργάτες, που ζουν και εργάζονται στη χώρα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται τα υπουργεία Εξωτερικών στο Νέο Δελχί και στο Ισλαμαμπάντ, στη Σαουδική Αραβία υπάρχουν 7.700 Ινδοί και 8.000 Πακιστανοί, εγκαταλελειμμένοι σε στρατόπεδα, χωρίς δουλειά, χωρίς φαγητό και νερό και χωρίς βίζα για να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 4.000 πρώην εργαζόμενοι βρίσκονται στο Ριάντ, απολυμένοι από την κατασκευαστική εταιρεία Saudi Oger ενώ η πρεσβεία της Ινδίας στη Σαουδική Αραβία παρέχει τρόφιμα σε άνεργους Ινδούς που ζουν σε 20 στρατόπεδα στο Ριάντ, στη Τζέντα και στη Νταμάμ.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Nawaz Sharif, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα βοηθήσει «με όλους τους δυνατούς τρόπους» τους Πακιστανούς που έχουν ξεμείνει άνεργοι στην χώρα. Υπολογίζεται ότι στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχουν μεταναστεύσει για να εργαστούν 1.8 εκατομμύρια Πακιστανοί.

Μετά την πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου, όπως αναλύει το protothema.gr, ο τομέας που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα είναι αυτός των κατασκευών, με αποτέλεσμα τις συνεχιζόμενες απολύσεις εργατών και τις μεγάλες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία. Το υπουργείο Εργασίας στη Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι έχει δεχθεί καταγγελίες από εργαζόμενους που δεν έχουν πληρωθεί για μήνες.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, το οποίο αναμένεται να φθάσει στα 87 εκατ. δολάρια μέσα στο τρέχον έτος, ενώ η οικονομική ανάπτυξη του βασιλείου υπολογίζεται να επιβραδυνθεί σε ποσοστό 1,5% αυτό το έτος, το χαμηλότερο επίπεδο που γνώρισε η χώρα μέσα στα επτά τελευταία χρόνια.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …