Αίτημα θεσμοθέτησης ακατάσχετου λογαριασμού επιχειρήσεων

katasxesi6001_329291538
Τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητά εγγράφως με αίτημά του το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων:
"Να θεσμοθετηθεί άμεσα ένας ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα τους και να μπορέσουν να καλύψουν τις υπόλοιπες πάγιες ή λειτουργικές ανάγκες τους. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος το Επιμελητήριο ζητά συνάντηση με τον κ. Αλεξιάδη για να του εκθέσει αναλυτικά τις παρενέργειες του προβλήματος. Ζητάμε κάτι, που ο ίδιος ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει".
Σύμφωνα πάντως με το Επιμελητήριο, "το 20% των επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα λειτουργίας λόγω δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών τους για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία".


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς να μειώσετε το φόρο εισοδήματος

Η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών θα φέρει μπελάδες και «φουσκωμένο» φόρο του Χρυσόστομου Τσούφη …