Θέσεις για 600 νέους οπλίτες, μέσω διαγωνισμού

oplitesantres

Στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου το αργότερο αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η προκήρυξη για την πρόσληψη 600 μάχιμων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), με συμβάσεις διάρκειας τριών ετών, όπως και θέσεις εργασίας κατά 200 άτομα στο Ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία.

Η πρώτη προκήρυξη που αφορά στον Στρατό Ξηράς προβλέπει την πρόσληψη:

  • 300 ατόμων στις Ειδικές Δυνάμεις
  • 160 ατόμων στο Πεζικό
  • 50 ατόμων στο σώμα Τεθωρακισμέ­νων
  • 60 ατόμων στο Πυροβολικό, και
  • από 15 άτομα στο σώμα Μηχανικών και στις Διαβιβάσεις, αντίστοιχα.

Όλοι οι "ΟΒΑ" θα προσληφθούν σε μάχιμα καθήκοντα («ειδικότητες μαχητή») σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, της ΑΣΔΕΝ στα νησιά Αιγαίου και της 1ης ΜΠ στη Μακεδονία.

Δυνατότητα ανακατάταξής δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπη­ρετούν αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους, ενώ οι έφε­δροι εξαιρούνται του διαγωνισμού.

Οι οπλίτες και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται ασφαλίζονται στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, έχουν τα ίδια δικαιώματα από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης, όπως και οι μόνιμοι στρατιωτικοί, και τοποθετούνται σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνά­μεων που εκπληρώνουν διεθνείς υπο­χρεώσεις.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …