Υπουργός "εγκαλεί" Πανελλήνιο Συνδικαλιστικό Φορέα(Ξέφυγαν τελείως αυτοί)

polakis18bd35d48fbc4c1b87428460f1f6c5a7

Την πάγια τακτική των επιθέσεων, των ύβρεων μη έχοντας έργο να παρουσιάσει, πλην της «μαγκιάς» που νομίζει ότι τον διακρίνει στην κοινοβουλευτική και υπουργική του πορεία, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, προτίμησε την πρωτοφανή επίθεση σε εκλεγμένο πρόεδρο Συνδικαλιστικού φορέα  Πανελλαδικής εμβέλειας.

Άλλωστε πως αλλιώς να απαντούσε στις με στοιχεία καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όταν δεν έχει πράξεις για να αποστομώσει καταστάσεις και πρόσωπα;

Έτσι άνοιξε το στόμα του το ασυγκράτητο, που τον έχει κάνει γραφικό μέχρι τελικής πτώσεως, όταν οι ασθενείς ακόμα και σε προγραμματισμένες εξετάσεις σε νοσοκομεία πηγαίνουν μαζί τους τα υλικά που θα χρειαστεί ο γιατρός και οι 30 καρκινοπαθείς της Αχαίας, βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χαλασμένο μηχάνημα..........

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:

«Είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία του κ. Γιαννάκου και των συν αυτώ, να παρουσιάσουν την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας με τα μελανότερα χρώματα. Πρόκειται για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις παροχής και λήψης υπηρεσιών, με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταδυνάστευσε το λαό επί δεκαετίες.

Έτριζαν τα κόκαλα των "αείμνηστων" εμπνευστών του ΕΣΥ, μέχρι που δεν άντεξαν άλλο και έσπασαν, όταν αντιλήφθηκαν, ότι ενώ από τη μια ο ΕΟΠΥΥ όφειλε 9,5 εκατ. ευρώ σε κέντρο μεταμοσχεύσεων πνευμόνων της Αυστρίας, το οποίο προσωρινά διέκοψε τη μεταφορά ασθενών με κυστική ίνωση από τη χώρα μας, από την άλλη μεριά η πολιτική βούληση των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μοιράζουν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εξαγοράζοντας έτσι στην ουσία την προβολή των προεκλογικών τους προγραμμάτων. Συγκεκριμένα για το 2014 η δαπάνη επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε στα 6 εκατ. ευρώ περίπου.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων σοκαρίστηκαν από την εμφάνιση στην πόλη ενός ολοκαίνουριου ασθενοφόρου με αναμμένους τους φάρους του, λόγω μικρής καθυστέρησης της άφιξής του στην τελετή παράδοσης–παραλαβής των 11 νέων ασθενοφόρων. Σίγουρα όμως θα κατατρομοκρατήθηκαν βλέποντας την άλλη μέρα τα ασθενοφόρα της πόλης να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς πληρώματα (οδηγούς και διασώστες) όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα, να υποστηρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας. Ο λαός θυμάται πότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας σαν μανιτάρια, ο λαός θυμάται πότε πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία και πλήρωνε 5 ευρώ, οι ανασφάλιστοι θυμούνται πότε πήγαιναν στα νοσοκομεία και πλήρωναν για να γιατρευτούν».
Δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

"Την Κυριακή τα ξημερώματα "με αεροδιακομιδή διεκομίσθη έγκυος χωρίς παραπεμπτικό από γυναικολόγο στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο για να γεννήσει με καισαρική τομή. Την Δευτέρα 8/8/2016 διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ (αεροδιακομιδή) γυναίκα με ρήξη ωχρού σωματίου στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης έως τώρα έχει γίνει ένας τοκετός από τη γυναικολόγο Διευθύντρια του ΕΣΥ που μεταφέρθηκε από το Κ.Υ. και μάλιστα με τα μηχανήματα του Κ.Υ. Στο Κ.Υ. που έκλεισε γινόταν πολλοί περισσότεροι τοκετοί απ’ ότι στο Νοσοκομείο Σαντορίνης".

Αναφερόμενοι στην κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους: "Εγκαινιάζει 11 ασθενοφόρα στα Ιωάννινα για όλη την Ήπειρο και τα βάζει να φέρνουν βόλτες στους δρόμους των Ιωαννίνων με την ομάδα ΔΙΑΣ να ανοίγει το δρόμο με θόρυβο και κορναρίσματα. Την επόμενη ημέρα της φιέστας για τις διακομιδές βγήκαν πάλι τα σαράβαλα ασθενοφόρα, χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων. Την ενδιαφέρει το "φαίνεσθαι". Κάνει όμως μία τρύπα στο νερό. Κάθε ημέρα εκτίθεται περισσότερο".

Όσο για τη σημερινή πραγματικότητα, την οποία "τα twits των Υπουργών Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν", σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι η εξής:

- 200 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, παρ’ ότι είναι έτοιμες να λειτουργήσουν εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού
-  Έχουμε κλινικές ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, ή συγχωνεύονται κλινικές εξαιτίας των ελλείψεων ειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Λειτουργούν κλινικές του ΕΣΥ και χειρουργούν ιδιώτες ιατροί.
- Κλείνουν χειρουργικά τραπέζια το ένα μετά το άλλο και η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπερνάει το ένα έτος, εξαιτίας των ελλείψεων χειρουργικών υλικών και προσωπικού
-  Οι διακομιδές ασθενών γίνονται με σαράβαλα ασθενοφόρα χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων με αγροτικά οχήματα, με ιδιωτικά μέσα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των διακομιζόμενων ασθενών
- Ιατρικά μηχανήματα χαλασμένα που δεν λειτουργούν προκειμένου να τα «σκάνε» στον ιδιωτικό τομέα οι ασθενείς
- Δεν υπάρχουν απαραίτητα και κατάλληλα Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα ή δεν λειτουργούν, πεθαίνουν καρκινοπαθείς λόγω της μεγάλης λίστας αναμονής.

Οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο καλούνται να αγοράζουν τα υλικά που θα καταναλώσουν.

Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ συντηρούνται με εράνους. δωρεές, προσφορές τοπικών φορέων καθ’ ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ξεπέρασαν το 1,5 δις ευρώ (στοιχεία Γ.Λ.Κ.).

Ο κος Τσίπρας και οι Υπουργοί Υγείας λιγόστεψαν το προσωπικό του ΕΣΥ κατά 4.000. Οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία είναι 35.000. Με φακιρικό τρόπο προσπαθούν να το αυγατίσουν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι το 1,15 δις ευρώ κρατικής χρηματοδότησης των Νοσοκομείων εφέτος είναι 350 εκατ. ευρώ περισσότερα από το 1,5 δις ευρώ Κρατική Χρηματοδότηση που έλαβαν πέρυσι!!! Θα ξεχάσουμε τα μαθηματικά.

Η διάλυση του ΕΣΥ σχετίζεται με την συρρίκνωση των Δημοσίων Δαπανών Υγείας. Με 5% του ΑΕΠ Δημόσιες Δαπάνες, το Σύστημα τελειώνει, αργοσβήνει.

Κάθε ημέρα διαπιστώνουμε τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης (τσέπες πολιτών).

Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη διαλύθηκε. Οι πολίτες από την τσέπη τους πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα πια το βιβλιάριο ασθενείας, αν και πληρώνουμε αδρά για υγειονομική περίθαλψη.

Τα Κέντρα Υγείας μαζεύουν τα συντρίμμια τους και το προσωπικό μετακινείται για να καλύψει τα τεράστια κενά σε άλλες Πρωτοβάθμιες Μονάδες ή τα Νοσοκομεία.

Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία βαίνουν προς κατάργηση με το Σχέδιο Νόμου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση. Η Δημόσια Ψυχική Υγεία παραδίδεται σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Οι κορώνες της κυβέρνησης περί πάταξης της διαφθοράς, τα πυρά ενάντια των δικαστών είναι «στάχτη στα μάτια». Συνεχίζουμε τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρός σεισμός τώρα κοντά στην Ρόδο

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Ρόδο μεγέθους 4.4 Ρίχτερ με επίκεντρο νοτιοανατολικά της Λίνδου   Γεωδυναμικό …