0,7% η ύφεση στην Ελληνική οικονομία το 2ο τρίμηνο

ypourg.oikono

Σε ύφεση παρέμεινε η ελληνική οικονομία το β' τρίμηνο της χρονιάς, αν και διαφαίνονται «σημάδια ζωής». Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ, η οικονομία παρουσίασε θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,3% του ΑΕΠ αν συγκριθεί με το πρώτο τρίμηνο του 2016 αλλά και ύφεση 0,7% του ΑΕΠ αν συγκριθεί με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Παράλληλα η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε προ το καλύτερο την εκτίμηση για το πρώτο τρίμηνο κατά το οποίο η ύφεση διαμορφώθηκε σε 0,8% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2015.

Με αυτά τα δεδομένα το ΑΕΠ της χώρας για το πρώτο εξάμηνο εμφανίζει σε ετήσια βάση υποχώρηση 0,75% του ΑΕΠ.

Να σημειωθεί ότι στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να περιοριστεί η ύφεση στο 0,3% του ΑΕΠ, πρόβλεψη που ασπάζεται και η Κομισιόν η οποία προβλέπει ανάκαμψη το β' εξάμηνο του 2016.

Τα στοιχεία είναι καλύτερα από τις προβλέψεις της αγοράς. Οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Reuters προέβλεπαν αύξηση 0,1% του ΑΕΠ σε τριμηνία μέτρηση.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …