Ελληνικό γιαούρτι χωρίς νωπό γάλα!!!

giaourti

Κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης φέρνει τα πάνω κάτω στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, αποσυνδέοντας το νωπό γάλα από την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού, υιοθετώντας την εργαλειοθήκη του ΟΟΣα και ανοίγοντας την πόρτα σε αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Έθνος», που είχε αναδείξει το θέμα από τον Απρίλιο, παρά τις σθεναρές αντιδράσεις των φορέων του κλάδου, η νέα «συνταγή» για τον τρόπο παρασκευής γιαουρτιού, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, επιτρέπει τη χρήση οποιασδήποτε μορφής γάλακτος.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, η αλλαγή αυτή μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς αφήνει στον καθένα το περιθώριο να προωθεί στην αγορά ελληνικό γιαούρτι που δεν περιέχει ελληνικό αγελαδινό γάλα ενώ παράλληλα ανοίγει «κερκόπορτα» για εισαγωγές όχι μόνο φθηνού νωπού γάλακτος αλλά και φθηνών πρώτων υλών για την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων. Το νέο άρθρο απαλείφει την προϋπόθεση του νωπού γάλακτος για την παραγωγή γιαουρτιού και δίνει τη δυνατότητα χρήσης φθηνών εισαγόμενων συμπυκνωμάτων γάλακτος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …