Επιταχύνονται οι διαδικασίας διάσωσης του Μαρινόπουλου

marinopoulos_ae2-300x183

Σε πλήρη εξέλιξη είναι πλέον οι εσωτερικές διαδικασίες εγκρίσεων, της συμφωνίας χρηματοδότησης της Σκλαβενίτης, για τη διάσωση της Μαρινόπουλος, εντός των εμπλεκόμενων τραπεζών, με θετικά έως στιγμής, αποτελέσματα.

Προηγήθηκε μέσα στην εβδομάδα η σύνταξη ενιαίου κειμένου στο οποίο συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών και της Σκλαβενίτης και επί του οποίου λαμβάνονται πλέον εσωτερικά οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Τραπεζικές πηγές επισήμαναν στο Εuro2day.gr ότι παρά τον επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης, η διαδικασία απαιτεί χρόνο καθώς πρόκειται για συμφωνία που εντάσσεται στο περίπλοκο πλαίσιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ενώ ταυτόχρονα αφορά την εκταμίευση εκ μέρους των τραπεζών ποσού της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ και πλέον.

Οι ίδιες πηγές είναι ευχαριστημένες από την ως τώρα πορεία των εξελίξεων και εκτιμούν ότι η συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση στα διοικητικά συμβούλια των τεσσάρων τραπεζών, (Alpha, ΕΤΕ, Eurobank, Πειραιώς) πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, αναφέρουν έγκυρες πηγές, σε θετικό κλίμα διεξάγονται και οι επαφές με την ευρύτερη οικογένεια Μαρινόπουλου, κατόπιν της ρητής εκδήλωσης πρόθεσης εκ μέρους της τελευταίας, για την παροχή εγγυήσεων, προκειμένου να δοθεί από τις τράπεζες ενδιάμεση χρηματοδότηση ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρία έως ότου ενεργοποιηθεί η συμφωνία διάσωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ποσό ενδιάμεσης χρηματοδότησης που προβλέπεται να απαιτηθεί, υπολογίζεται πλέον σε 10-11 εκατ. ευρώ.

Όπως πολλάκις έχει επισημανθεί από το Εuro2day.gr, οι εξελίξεις τρέχουν σε κάθε περίπτωση ενάντια στο χρονόμετρο, καθώς προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία διάσωσης θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πιστωτών σε ποσοστό 60% κι εν συνεχεία να ενταχθεί η Μαρινόπουλος στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα, κάτι που θα απαιτήσει επίσης σημαντικό χρονικό διάστημα.

Εντούτοις πηγές που εμπλέκονται στις διαδικασίες εκτιμούν ότι εφόσον δοθεί, όπως αναμένουν, η έγκριση των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών και διασφαλιστεί και η ενδιάμεση χρηματοδότηση των 10-11 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι πρακτικά θα υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων των μερών, τα εμπόδια έως και τη λήψη των τυπικών εγκρίσεων, μπορούν να ξεπεραστούν.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …