Μόνιμες θέσεις 1660 ατόμων

Job-Openings-long

Θέμα ημερών είναι να φτάσει στα γραφεία του ΑΣΕΠ, το νέο αίτημα του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών σε μεγάλο βαθμό στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, με 1.660 νέες μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, που θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από κυλιομένους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Ταυτόχρονα εγκρίθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για άλλες 1.200 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού:

  • 800 νοσηλευτικό,
  • 345 διαφόρων ειδικοτήτων,
  • 40 πληρωμάτων ασθενοφόρου
  • 5 στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ).

Η κατανομή των θέσεων αφορά στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά με στόχο την ενίσχυσή τους έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μετατάξεις προς την επαρχία.

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έχουν ήδη διοριστεί οι περισσότεροι από τους 100 γιατρούς και αυτές τις μέρες αναλαμβάνουν και οι πρώτοι από τους συνολικά 400 νοσηλευτές. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η στελέχωση των λειτουργούντων ΜΕΘ και αυξάνονται οι διαθέσιμες κλίνες τόσο στην επαρχία όσο και στο λεκανοπέδιο που εξακολουθεί να υπάρχει λίστα αναμονής.

Σε εξέλιξη είναι η προκήρυξη για την κάλυψη 850 θέσεων με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοπό την πληρέστερη υγειονομική φροντίδα των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας, αλλά και την ενίσχυση με προσωπικό των όμορων δημόσιων δομών υγείας.

Επίσης για τις ειδικότητες που δεν περιλαμβάνονταν στην 4Κ και την 5Κ, θα γίνει νέα προκήρυξη.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …