Ρύθμιση 100 δόσεων: Την έχασαν 81.000 φορολογούμενοι

doseis100-

Μπορεί τα προσωρινά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που εκδόθηκαν στις 10 Αυγούστου να έδειξαν πως το σύνολο των εσόδων στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016 ξεπέρασαν το στόχο, ωστόσο η κυβέρνηση "επαγρυπνεί" διότι οι φορολογούμενοι που δεν πλήρωσαν ή δεν ρύθμισαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος είναι χιλιάδες.

Δεν είναι τυχαίο πως η ΓΓΔΕ έστειλε ήδη σε χιλιάδες φορολογούμενους μαζικά mail για άμεση τακτοποίηση των οφειλών τους.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου ανέμεναν πως από τις 29 Ιουλίου και μέχρι σήμερα το μεσημέρι, χιλιάδες φορολογούμενοι που ήδη βρίσκονται σε ρύθμιση θα προσέτρεχαν να ρυθμίσουν τους απλήρωτους φόρους εισοδήματος. Ωστόσο αυτό δεν έγινε και πλέον η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου και χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τους φόρους τους και χιλιάδες ρυθμισμένοι οφειλέτες θα χάσουν τις ρυθμίσεις τους.

Μέχρι την 30ή Ιουνίου οι οφειλέτες έπρεπε να εξοφλούν ή να ρυθμίζουν τις νέες υποχρεώσεις τους προς την εφορία εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που αυτές καθίσταντο ληξιπρόθεσμες. Ωστόσο από την 1η Ιουλίου ο χρόνος που παρέχεται στον οφειλέτη για να εξοφλήσει το νέο χρέος του προς την Εφορία για να μην βγει από τη ρύθμιση των 100 δόσεων περιορίστηκε σημαντικά στις 15 ημέρες.

Ενδεικτικά όσοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 προκειμένου να τις εξοφλήσουν τμηματικά έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, χάνουν τη ρύθμιση εάν δεν εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν τις νέες οφειλές τους μέσα στη στενή προθεσμία των 15 ημερών που ισχύει από τις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, σε σύνολο 1.000.000 οφειλετών που μπήκαν στις 100 δόσεις από τον Απρίλιο 2015 έως και σήμερα έχουν χάσει τη ρύθμιση περίπου το 8%, ήτοι 81.000 φορολογούμενοι. Αυτοί πιθανώς να διπλασιαστούν έως το τέλος του έτους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …