4,25 δις ευρώ το μήνα φόρους ζητούνται από τους φορολογούμενους

foroi-mayra
Άμεσους φόρους 4,25 δισ. ευρώ το μήνα από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες, ώστε το ΥΠΟΙΚ να συγκεντρώσει 25 δισ. μέχρι το τέλος του έτους.
Μέχρι τον Ιούλιο εισπράχθηκαν από άμεσους φόρους περίπου 8 δισ. ευρώ, ενώ περίπου 12 δισ. ευρώ επιπλέον θα πρέπει να πληρωθούν «οικειοθελώς» σε φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών παλαιότερων ετών.
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και 5 δισ. ευρώ μέσω κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, όπως αποκάλυψε το τεχνικό μνημόνιο. Στο ΥΠΟΙΚ υπολογίζουν πως η υπερβολική πίεση το πιο πιθανό είναι ότι θα αυξήσει περισσότερο τα ληξιπρόθεσμα, τα οποία μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πιθανό να αγγίξουν τα 95 δισ. ευρώ από τα 89 δισ. ευρώ που υπολογίζονται σήμερα.
Έτσι το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να έχει έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την εφαρμογή πιλοτικού σχεδίου στα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Πολιτισμού για εξοικονόμηση δαπανών από 5% έως 20%. Ταυτόχρονα εξετάζεται να εφαρμοστούν νωρίτερα κάποιοι φόροι όπως στα καύσιμα και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2016 αντί την 1η Ιανουαρίου 2017, που προβλέπει ο νόμος.
Οι νέοι φόροι θα επιβαρύνουν τις τιμές των καυσίμων από 8 έως 12 λεπτά ανά λίτρο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …