Απολύσεις συνέχεια στα τραπεζικά καταστήματα-Με εθελούσια έξοδο

Trapeza-570

Απανωτές είναι οι διαδικασίες εθελούσιας εξόδου που ακολουθούν οι τράπεζες που η μια μετά την άλλη ανακοινώνουν σχετικά προγράμματα. Μετά την Πειραιώς και η Eurobank φαίνεται να ολοκληρώνει το πρόγραμμα αποχώρησης περίπου 1.000 ατόμων, ενώ έπονται Εθνική και Alphabank.

H Εθνική Τράπεζα και η Alphabank αναμένεται να ξεκινήσουν το πρόγραμμα εθελουσίας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για προγράμματα που αφορούν για τη μεν Εθνική περί τα 1.600 άτομα, καθώς ανάλογη είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει η τράπεζα, ενώ σε ότι αφορά στην Alpha Bank το πρόγραμμα αναμένεται να είναι για 500 άτομα, έναντι δέσμευσης για 175 άτομα.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Eurobank που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου φαίνεται ότι πετυχαίνει πλήρως τους στόχους του καθώς έχουν ήδη γίνει αποδεκτές αιτήσεις αποχώρησης 700 εργαζομένων στις οποίες θα πρέπει να προστεθεί και ο αριθμός των 350 εργαζόμενων της ασφαλιστικής Eurolife που πωλήθηκε.

Το μοντέλο εθελουσίας που ακολούθησε η Eurobank και ξεκίνησε μετά το Πάσχα απευθυνόταν εσωτερικά σε εργαζόμενους (με προτεραιότητα ηλικίας 50 ετών και άνω) στους οποίους προσέφερε επιλογή εξόδου από την τράπεζα έναντι αποζημίωσης, ύψους μέχρι 180.000 ευρώ, καθώς και την εναλλακτική παραμονής στην εργασία για μια διετία, με τον ίδιο μισθό και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Η πρόταση της τράπεζας προέβλεπε αποζημίωση 45 μισθών σε εργαζόμενους άνω των 50 ετών, ενώ έδινε προσαύξηση 30% για τους εργαζόμενους του δικτύου της επαρχίας.

Το πρόγραμμα της Eurobank προέβλεπε άμεση αποχώρηση με λήψη αποζημίωσης, χρήση διετούς ή τριετούς άδειας μετ' αποδοχών και αποζημίωση τεσσάρων μισθών, καταβλητέων με τη λήξη της άδειας.

Στην περίπτωση διετούς άδειας προέβλεπε ότι θα καταβάλλεται στον εργαζόμενο το σύνολο του μισθού, ενώ στην τριετή άδεια θα καταβάλλεται το 66% του μηνιαίου μισθού.

  • Για την άμεση αποχώρηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεδομένου ότι το πρόγραμμα κινήθηκε εσωτερικά, η αποζημίωση έφτανε τους 28 μισθούς για εργαζόμενους έως 39 ετών, για όσους είναι μεταξύ 40-44 ετών τους 35 μισθούς, προσαυξανόμενη στους 40 μισθούς για εργαζόμενους ηλικίας 45-49 ετών.
  • Για τους άνω των 50 ετών, η αποζημίωση έφτανε τους 45 μισθούς, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο προβλεπόταν αποζημίωση επιπλέον 2 μισθών.
  • Όλα τα ανωτέρω ποσά ήταν προσαυξημένα κατά 30% για τους εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων της περιφέρειας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για πέντε έτη μετά την αποχώρηση από το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα που διατηρεί η τράπεζα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …