Κι όμως υπάρχει ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο-Αρκεί να....

ypologistesidivtiko

Αν και όλα είναι σε δημόσια θέα και όλοι υποστηρίζουν ότι μας ελέγχουν, μας παρακολουθούν και μας καταγράφουν ανά πάσα στιγμή, ειδικά σε κάθε μας κίνηση στο χώρο του διαδικτύου, με κάποιες απλές ενέργειες μπορούμε να αποκτήσουμε σε σημαντικό βαθμό την ιδιωτικότητά μας, που θα είναι απαραβίαστη.

Η βρετανική Mirror παρουσιάζει μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητά μας...

1. Προσοχή στην αναζήτηση

Οι αναζητήσεις που κάνετε στη Google, αποθηκεύονται για τη δημιουργία ενός ιστορικού δεδομένων και πακέτου πληροφοριών σχετικά με εσάς.

Αυτό στη συνέχεια χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να είναι κοινόχρηστο και να μοιραστεί στο μέλλον με άλλες εταιρείες. Θα πρέπει λοιπόν να ξέρετε πως ό,τι αναζητάτε και σας αφορά δεν παραμένει μόνο για εσάς.

2. Χρησιμοποιήστε τους κατάλληλους πλοηγούς στον Ιστό

Δεν είναι όλοι οι browsers ίδιοι. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σε αυτούς που έχετε και αυξήστε τις όπου είναι δυνατό. Αν ο πλοηγός που χρησιμοποιείτε δεν δίνει τέτοιες δυνατότητες, επιλέξτε αυτόν που σας προσφέρει περισσότερα.

3. Επιλέξτε χώρους αποθήκευσης με κρυπτογράφηση

Υπάρχουν αμέτρητοι πάροχοι αποθήκευσης αλλά εσείς πρέπει να επιλέξετε τον πιο ασφαλή για τις πληροφορίες σας. Το SpiderOak για παράδειγμα, κρυπτογραφεί τα αρχεία σας στη συσκευή και στη συνέχεια τα ανεβάζει στο κέντρο δεδομένων του.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …