Πολιτική θύελλα ξεσήκωσε η ανεργία

anergia-jobs

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν τρία από τα κόμματα στης αντιπολίτευσης, σχετικά με τα στοιχεία για την ανεργία που έρχονται κάθε μήνα στην δημοσιότητα, μιλώντας στις ανακοινώσεις τους για «κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την υπάρχουσα εργασιακή γαλέρα».

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ Ένωση Κεντρώων, έχουν ως εξής:

Το ΠΑΣΟΚ

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Εάν η Κυβέρνηση και η προσκείμενη σε αυτήν ΑΥΓΗ έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων δεν θα πανηγύριζαν! Η ανάλυση των στοιχείων αυτών καταδεικνύει ότι οι απολύσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η μορφή των νέων προσλήψεων είναι κυρίως συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας και αφορούν νεότερους εργαζόμενους.

Απολύονται λοιπόν λιγότεροι σε αριθμό εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και υψηλότερης αμοιβής και προσλαμβάνονται περισσότεροι με συμβάσεις ευέλικτης και φθηνής εργασίας.
Άνθρακες ο «θησαυρός», κούφιοι και οι κυβερνητικοί κομπασμοί. Πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες «γαλέρας». Επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τις γνωστές μεθόδους τους.»

Το ΚΚΕ

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η εργασιακή ζούγκλα της μερικής απασχόλησης, της ανεργίας, της απλήρωτης και ανασφάλιστης δουλειάς, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, με στόχο να κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οι πολιτικές της «ευελιξίας» και της «κινητικότητας», που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, επιταχύνθηκαν με την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
Είναι τουλάχιστον προκλητικοί οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ότι αυξήθηκαν οι προσλήψεις, καθώς τα ίδια τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτές πραγματοποιούνται με χειρότερες εργασιακές συνθήκες και μειωμένους μισθούς. Στην ουσία ομολογούν ότι η όποια ανάκαμψη θα στηριχθεί στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων, για τα οποία ετοιμάζεται νέο χτύπημα με τον επόμενο γύρο αξιολόγησης.

Ένωση Κεντρώων

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος, σημείωνει: « Εδώ και χρόνια ο εκάστοτε Πρωθυπουργός παρουσιάζει ότι η ανεργία μειώνεται. Αν ίσχυε αυτό τότε θα ζούσαμε ζωές χαρισάμενες. Στην πραγματικότητα οι νέοι φεύγουν για το εξωτερικό, οι επιχειρήσεις για την Βουλγαρία και άλλες χώρες και βασιλεύει η μερική απασχόληση των 300 ευρώ. Ένα μείγμα δίκαιης φορολογίας και μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο χρειάζεται, όπως και κίνητρα προσέλκυσης επενδυτών και επιστροφή των 100 δις του εξωτερικού. »


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …